Επίδειξη δύναμης από τη Μίλαν κόντρα στη Ρεν για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των 32 ή αλλιώς των Play-Off του UEFA Europa League. Η έκπληξη της βραδιάς ήρθε αναμφίβολα σε πορτογαλικό έδαφος με την Καραμπάχ να συντρίβει την Μπράγκα ενώ κάποια (αρκετά) χιλιόμετρα πιο μακριά, η Μπενφίκα κέρδισε στο τέλος την Τουλούζ με δύο πέναλτι του Ντι Μαρία. Στο τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς, Λανς και Φράιμπουργκ ήρθαν ισόπαλες χωρίς τέρματα. 

Μίλαν - Ρεν 3-0: Παρέλαση των "Ροσονέρι" και... διαδικαστικός επαναληπτικός

Η Μίλαν πήρε μια ευρύτατη νίκη απέναντι στη Ρεν που τη βάζει στην ουσία ήδη στην κληρωτίδα του γύρου των 16 του Europa League καθώς αυτό το 3-0 είναι δύσκολα ανατρέψιμο. Οι "Ροσονέρι" αν και δεν ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα, βρήκαν το γκολ με υπέροχη κεφαλιά του Λόφτους-Τσικ στο 32' ενώ λίγο νωρίτερα ο Λεάο είχε δοκάρι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5yescurmtd)

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Πιόλι ήταν πολύ πιο κυριαρχική με τον Λόφτους-Τσικ να πετυχαίνει και δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 47'.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5yr3aj1fcx)

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Μίλαν βρήκε και τρίτο γκολ στο 52' με τον Ράφαελ Λεάο να βρίσκει εν τέλει τον δρόμο προς τα δίχτυα διαμορφώνοντας το επιβλητικό 3-0 της ομάδας του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5yu5hjqjj5)

Μπενφίκα - Τουλούζ 2-1: Την πήρε από το χέρι ο Ντι Μαρία με δυο εύστοχα πέναλτι

Μπενφίκα και Τουλούζ κυρίως... αλληλοεξουδετερώνονταν στο πρώτο ημίχρονο με τους "Λουζιτανούς" να έχουν μοναδική πολύ καλή στιγμή ένα δοκάρι του Ράφα Σίλβα. Στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε μια... απερισκεψία μέσα στην περιοχή από τον Κόστα ο οποίος πήδηξε με το χέρι ψηλά και έκανε παράβαση πέναλτι με τον Ντι Μαρία να ευστοχεί για το 1-0.

Στη συνέχεια όμως η Μπενφίκα εξακολουθούσε να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και η Τουλούζ εκμεταλλεύτηκε μια αμυντική αδράνεια κυρίως του Άουρσνες και ισοφάρισε με μονοκόμματο σουτ του Ντέσλερ. Οι Πορτογάλοι ήταν όμως αυτοί που έψαξαν το γκολ στα τελευταία λεπτά και δικαιώθηκαν με δεύτερο πέναλτι του Άνχελ Ντι Μαρία.

Λανς - Φράιμπουργκ 0-0: Στη Γερμανία θα λυθούν οι διαφορές τους

Λανς και Φράιμπουργκ μοιράστηκαν κατοχή και φάσεις στο πρώτο ημίχρονο αλλά τον δρόμο προς τα δίχτυα δεν τον έβρισκαν με τους Γερμανούς να έχουν και δοκάρι στο 28'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5z7xy1tsdt)

Στο δεύτερο μέρος οι Γάλλοι σκόραραν όμως ο VAR ακύρωσε σωστά το γκολ του Χαϊνταρά για χέρι. Το μοτίβο της αναμέτρησης ήταν το ίδιο με τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν διαρκώς την μπάλα και τους φιλοξενούμενους να θέλουν να απαιλήσουν στις αντεπιθέσεις. 

Μπράγκα - Καραμπάγκ 2-4: Η έκπληξη της βραδιάς από τους Αζέρους

Η Μπράγκα ήταν αρκετά μακριά από τον καλό της εαυτό στον πρώτο αγώνα του φύρου των 32 απέναντι στην Καραμπάχ με τους Αζέρους να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι σόκαραν το "Μουνισιπάλ" με εύστοχο πέναλτι του Γιάνκοβιτς στο 21'. 

Οι Πορτογάλοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν σε κανέναν βαθμό και έπρεπε να αισθάνονται κάτι παραπάνω από ανακουφισμένοι όταν στο 44' βρήκαν γκολ ισοφάρισης με τον Μπανζού να παίρνει το ριμπάουντ από κεφαλιά του Νιακατέ. 

Στο δεύτερο μέρος όμως η Μπράγκα εμφανίστηκε... ακόμα χειρότερη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με περίσσεια αυτοπεποίθηση παρά την "κρύα" ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου. Με γρήγορες και άψογες αντεπιθέσεις οι Αζέροι βρήκαν τρία γκολ μέσα σε ένα τέταρτο και καθάρισαν τους Πορτογάλους φτάνοντας το σκορ στο 4-1 με δύο γκολ του Ζουμπίρ και ένα του Τζουνίνιο. 

Οι γηπεδούχοι εν τέλει κατάφεραν να μειώσουν σε 2-4 με πέναλτι του Ζοάο Μουτίνιο στο 90+.