Μία απίστευτη επιστροφή στη δράση για το Europa League με τα παιχνίδια να έχουν γκολ θέαμα και πολλές αποβολές. Ισόπαλα ήρθαν τα Φέγενορντ - Ρόμα και Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μαρσέιγ, με τις Γαλατασαράι και Σπόρτινγκ Λισαβόνας να παίρνουν προβάδισμα για τους επαναληπτικούς της άλλης βδομάδας. 

Στη Ρώμη θα λύσουν τις διαφορές του Φέγενορντ και Ρόμα

Ο επαναληπτικός του περσινού ημιτελικού του Europa League ανάμεσα στην Φέγενορντ και την Ρόμα ξεκίνησε με τους Ολλανδούς να έχουν στην αρχή τη πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι παίκτες του Ντανιέλε Ντε Ρόσι προσπαθούσαν να πάρουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά χωρίς να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο.

Η πρώτη ουσιαστικά μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 41ο λεπτό για τους "τζιαλορόσι" με τον Παρέδες να σουτάρει δυνατά και να "τραντάζει" το οριζόντιο δοκάρι του Σβιλάρ

Το γκολ ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου για τη Φέγενορντ με τον Παϊσάο να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Χαρτμαν και να κάνει με κεφαλιά το 1-0.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5vhwyl1dwx)
Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν καλύτερα οι Ιταλοί βρίσκοντας μάλιστα την ισοφάριση με γκολ του Ρομέλου Λουκάκου στο 67ο λεπτό της αναμέτρησης με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος και τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην Ιταλία σε μία εβδομάδα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5whyivfzs9)

Πήρε το θρίλερ στο φινάλε η Γαλατασαράι κόντρα στην Σπάρτα Πράγας

Παρά το δυνατό ξεκίνημα της Σπάρτα Πράγας στη Τουρκία κόντρα στη Γαλατασαράι, οι Τούρκοι είναι εκείνοι που ευτύχησαν να προηγηθούν με εξαιρετικό σουτ του Ντεμιρμπάι.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και πίεζαν για να βρουν την ισοφάριση αλλά ο Μουσλέρα ήταν εκεί για να απαντήσει σε συνεχόμενες προσπάθειες των Τσέχων

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5v1vef34hd)
Ότι δεν κατάφεραν στο πρώτο ημίχρονο, το πέτυχαν στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες της Σπάρτα Πράγας με τον Πρεσιάδο να σουτάρει από μακριά και να κάνει το 1-1 για την ομάδα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5w3c1qkxvl)

Οι Τούρκοι μπόρεσαν και βρήκαν γρήγορα το προβάδισμα με τον Μέρτενς στο 61ο λεπτό αλλά η αποβολή του Νέλσον με απευθείας κόκκινη κάρτα άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5w6f7ryc5l)

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν γρήγορα την ισοφάριση με τον Κούχτα και πίεσαν για να βρουν το γκολ της νίκης στο φινάλε. Έμειναν όμως κι εκείνοι με παίκτη λιγότερο με τον Ράινς να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5wl0kho58h)

Στο τέλος όμως την τελευταία κουβέντα της είπε ο Μάουρο Ικάρντι με τον Αργεντίνο σέντερ φορ να κάνει το 3-2 και να δίνει ένα ισχνό προβάδισμα για τη ρεβάνς στην Τσεχία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5wx5fks5oh)

Σκορ πρόκρισης πήρε στην Ελβετία η Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Η Γιουνγκ Μπόις μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην Ελβετία αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του Αμέντα στο 17ο λεπτό.

Αντιθέτως ο ίδιος παίκτης λίγο αργότερα έκανε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους αλλάζοντας άθελα του τη πορεία στην προσπάθεια του Μάρκους Έντουαρντς βάζοντας άτσαλα το πόδι του. Σαν να μην έφτανε αυτό λίγο αργότερα ο Μπαλμός έκανε πέναλτι, με τον Γιόκερες να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να διαμορφώνει το 0-2 για τα "λιοντάρια".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5v467zjl3d)

Οι Ελβετοί έψαξαν τη μείωση του σκορ πριν το ημίχρονο και τα κατάφεραν στο 42ο λεπτό με τον Ούγκρινιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-2 για την ομάδα

Δεν κράτησε πολύ η χαρά των γηπεδούχων μιας και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49ο λεπτό ο Ινάσιο έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στους Πορτογάλους. Ένα αποτέλεσμα που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν μία σπουδαία νίκη και σκέφτονται ήδη... τους "16" της διοργάνωσης


Ισόπαλες Σαχτάρ και Μαρσέιγ μετά από ένα απίστευτο δεύτερο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ έληξε χωρίς πολλές φάσεις με τους τυπικά γηπεδούχους να προηγούνται στο 27ο λεπτό με τον Σικάν αλλά να ακυρώνεται για οφσάιντ. Οι Γάλλοι από τη πλευρά του δεν έχουν καταφέρει να απειλήσουν τον τερματοφύλακα των Ουκρανών.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερο σε επίπεδο θεάματος με τη Μαρσέιγ να προηγείται μάλιστα με 0-1 χάρις σε γκολ Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δεν πρόλαβαν βέβαια να το πανηγυρίσουν καθώς η Σαχτάρ με τον Ματβιένκο βρήκαν γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης στο 68ο λεπτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5wjfjhh7hl)

Τα γκολ δεν σταμάτησαν εκεί με τους Γάλλους να παίρνουν το προβάδισμα στο 90' με τον Εντιαγέ αλλά... λογάριαζαν όμως χωρίς τον Εγκινάλδο που με δυνατή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στο 2-2 στο 93ο λεπτό με τις δύο ομάδες να λύνουν τους λογαριασμούς τους σε μία βδομάδα στη Μασσαλία

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5wu6dsrng9)