Η Ουγγαρία έγινε, το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, η πρώτη ομάδα που νίκησε την εθνική πόλο των ΗΠΑ σε μεγάλη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, οπότε ήταν ταιριαστή παρτενέρ της στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Ντόχα. Ωστόσο, παρά τον σπουδαίο αγώνα που έδωσαν οι πολίστριες του Μίχοκ και παρά το στοιχείο της αγωνίας που προσέδωσαν στο τελευταίο λεπτό, όταν με ένα σερί 2-0 έφτασαν στο 8-7, ενώ είχαν και επίθεση για να στείλουν το παιχνίδι στα πέναλτι, η άμυνα του Άνταμ Κρικόριαν κράτησε και πήρε το όγδοο χρυσό μετάλλιο στο τουρνουά πόλο Γυναικών της διοργάνωσης, εκκινώντας από το 2003. Στις τελευταίες 11 εκδόσεις της διοργάνωσης, μόνο τρεις ομάδες, δηλαδή η Ουγγαρία το 2005, η Ελλάδα το 2011 και η Ολλανδία πέρυσι, στη Φουκουόκα, άφησαν οι ΗΠΑ να ανέβουν στην κορυφή. 

ΗΠΑ-Ουγγαρία: Το αποτύπωμα στο Παρίσι


Οι Αμερικανίδες απέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού τουλάχιστον υπό την έννοια του προβαδίσματος, αλλά οι Ουγγαρέζες μπόρεσαν να τις ματσάρουν τόσο σε δύναμη και ενέργεια όσο και σε ταχύτητα. Οι φουνταριστές τους έφθειραν την αμερικανική άμυνα, με αποτέλεσμα να βρουν επιθέσεις ακόμα και με δύο παίκτριες παραπάνω και να μείνουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού έως τη λήξη του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6kxe6wq309)

Ωστόσο, η πίεση που ασκούσαν οι πολίστριες του Άνταμ Κρικόριαν είχε την επίδρασή της. Οι ΗΠΑ μπόρεσαν να βρίσκουν ελεύθερα σουτ από τα ντεμί, διότι κατέβαιναν τόσο χαμηλά προς την εστία της Νέσμελι, που οι Ουγγαρέζες αμύνονταν πολύ μέσα από τα πέντε μέτρα. Αυτό έπαιξε τον ρόλο του κυρίως στο 3-0 σερί που έκαναν οι ΗΠΑ και με το οποίο μετατράπηκε το 5-5 σε 8-5, σχεδόν στα μέσα της τέταρτης περιόδου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6kytbg359l)

Εντέλει, οι ΗΠΑ έβγαλαν την τελευταία άμυνα και έφτασαν στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz6l4m3q07kp)

Πλέον "κοιτάζουν" το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού θέλουν να γίνουν η πρώτη εθνική ομάδα που θα έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο πόλο τέσσερις διαδοχικές φορές, μια και η Ουγγαρία στους Άνδρες έχει φτάσει μέχρι τις τρεις. Με προπονητή τον Κρικόριαν, οι ΗΠΑ έχουν νικήσει στο Λονδίνο το 2012, στο Ρίο το 2016 και στο Τόκιο το 2021.