Ολυμπιακός και Αλέξανδρος Πασχαλάκης συνεχίζουν μαζί. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν πράξη αυτό που ουσιαστικά είχε διαφανεί εδώ και καιρό. Εφτασαν σε πλήρη συμφωνία με τον Ελληνα γκολκίπερ, ο οποίος θα παραμείνει κάτοικος Πειραιά για καιρό ακόμη. Και μπορεί ακόμη να μην έχουν «πέσει» οι υπογραφές, αλλά ο ίδιος είπε το μεγάλο «ναι». Είναι οριστικό ότι παραμένει το νούμερο ένα κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Το συμβόλαιο του 34χρονου (27/07/1989) γκολκίπερ ολοκληρωνόταν στις 30/6/2024, αλλά η διοίκηση του συλλόγου φρόντισε να κλείσει το θέμα, πριν αρχίσουν τα περιττά σενάρια. Και μετά από συζητήσεις, η συμφωνία ολοκληρώθηκε μία ημέρα πριν το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος. Ο Πασχαλάκης πήρε το συμβόλαιο που ήθελε, τα χρόνια που ήθελε και είπε το μεγάλο «ναι».

Ο Πασχαλάκης αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ελεύθερων ποδοσφαιριστών, τον Σεπτέμβριο του 2023, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί στον ώμο ο Τόμας Βατσλίκ. Και σχεδόν αμέσως ανελίχθηκε στην πρώτη θέση της εσωτερικής επετηρίδας των γκολκίπερ του Ολυμπιακού, αποτελώντας τον μόνιμο βασικό γκολκίπερ της ομάδας.

Πασχαλάκης και Ολυμπιακός συμφώνησαν ανήμερα του μνημόσυνου

Κόντρα στη Φερεντσβάρος ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε την 34η φετινή εμφάνισή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και ουσιαστικά σε ενάμιση χρόνο ποδοσφαίρου έχει «γράψει» περισσότερες από 60 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα. Για την ακρίβεια, αυτή κόντρα στους Ούγγρους ήταν η 61η παρουσία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και πλέον επιβεβαιώθηκε ότι θα κάνει πολλές ακόμα.
Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε πως όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός και ο ποδοσφαιριστής είχαν συμφωνήσει σε όλα για την ανανέωση του συμβολαίου του. Δεν υπήρχε συμφωνία στους όρους, αλλά στην ουσία. Ότι θα γίνονταν όσα έπρεπε, ώστε η συνεργασία τους να συνεχιστεί. Ετσι, ακόμα κι όταν γινόταν εξωγενής προσπάθεια να δημιουργηθούν "θέματα" και ίντριγκες, Ολυμπιακός και Πασχαλάκης δεν επηρεάζονταν. Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Με τις δύο πλευρές να δίνουν οριστικά τα χέρια και τον διεθνή γκολκίπερ να παραμένει κάτοικος Πειραιά έως το 2026. Τουλάχιστον...

Εχει αξία να αναφέρουμε ότι η πιο σημαντική συνάντηση του Πασχαλάκη έγινε ανήμερα του μνημόσυνου στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού κλήθηκε από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ακουσε όσα είχε να του πει ο πρόεδρος του συλλόγου και το θέμα έληξε. Με συνοπτικές διαδικασίες. Με τον διεθνή γκολκίπερ να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συμφωνία. Και να το δείχνει.