La Liga και Serie A συνεχίζουν την δράση τους για την 25η και την 24η αγωνιστική αντίστοιχα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε με εμφατικό στα θετικά αποτελέσματα αφού μετά από τρία ματς μακριά από τη νίκη... ξέσπασε  στην Λας Πάλμας την οποία και "διέλυσε" με 5-0, με τους Γιορέντε και Κορέα να σκοράρουν από δυο γκολ και τον Ντεπάι να βάζει το... κερασάκι στην τούρτα. Από την άλλη, η Νάπολι που έχανε μέχρι το 90' από τη Τζένοα κατάφερε να... σώσει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) χάρη στο γκολ του Ενγκόνγκ.

Μονόλογος της Ατλέτικο Μαδρίτης και άνετη "πεντάρα" επί της Λας Πάλμας

Σε μια... παράσταση για έναν ρόλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Λας Πάλμας την οποία "καθάρισε' με 5-0 μπροστά στους χιλιάδες φιλάθλους της στο "Metropolitano" η οποία είδαν την ομάδα τους να επιστρέφει ξανά στις νίκες με επιβλητική εμφάνιση. Οι "ροχιμπλάνκος" έφτασαν τους 51 βαθμούς στο βαθμολογικό ταμπλό και "έπιασαν" προσωρινά τη Μπαρτσελόνα στην τρίτη θέση ενώ η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά μετά την βαριά ήττα που υπέστη, παρέμεινε στους 35 βαθμούς.

Η Ατλέτικο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς ενώ είχε τα ηνία του παιχνιδιού από τα πρώτα κιόλας λεπτά. 15 λεπτά πέρασαν για να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα οι γηπεδούχοι που πήραν το προβάδισμα (1-0) με τον Γιορέντε ο οποίο μάλιστα πέντε λεπτά αργότερα (20') πέτυχε και δεύτερο γκολ δίνοντας στην ομάδα του... αέρα δυο τερμάτων (2-0). Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ανήμποροι να απειλήσουν την αντίπαλη εστία ενώ και αμυντικά δεν μπορούσαν να σταματήσουν την... φόρα των "ροχιμπλάνκος" οι οποίοι τριπλασίασαν τα τέρματα τους στο 47ο λεπτό με τον Κορέα. Ο ίδιος παίκτης... χτύπησε και στο 62ο λεπτό γράφοντας το 4-0 ενώ ο Μέμφις Ντεπάι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο 87ο λεπτό για το τελιό 5-0.


Έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 90' η Νάπολι με... λυτρωτή Ενγκόνγκ

Από την... κόλαση όχι ακριβώς στον παράδεισο αφού δεν πήρε τη νίκη αλλά τουλάχιστον κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) η Νάπολι κόντρα στη Τζένοα στο "Ντιέγκο Μαραντόνα". Οι Ναπολιτάνοι που την περυσινή χρονιά αναδείχθηκαν πρωταθλητές, φέτος δεν είχαν ανάλογη... συνέχεια καθώς βρίσκονται στην 9η θέση με 36 βαθμούς και στο -27 από την κορυφή που βρίσκεται η Ίντερ.

Το... πρέπει ήταν μεγάλο για τη Νάπολι πριν την έναρξη του παιχνιδιού ωστόσο όσο απειλητική και αν ήταν και είχε την κατοχή δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποια μεγάλη φάση για να βρει το γκολ. Οι "παρτενοπέι" είδαν τη Τζένοα να ανοίγει πρώτη λογαριασμό στο ματς με τον Φρέντρουπ ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα με σουτ μέσα από την περιοχή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7gbuvzbkjt)
Οι γηπεδούχοι προσπαθώντας να... ξεπεράσουν το σοκ του πρώτου μέρους, βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, πίεσαν ασφυκτικά τα καρέ της Τζένοα, δημιούργησαν ευκαιρίες και εντέλει ισοφάρισαν σε 1-1 στο 90' με γκολ του Ενγκόνγκ ο οποίος... γλίτωσε την ομάδα του από την ήττα και της έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας.