Τόσο η μικτή Εθνική ομάδα ανδρών όσο και των γυναικών στα 4Χ100μ. έδωσαν τις δικές τους "μάχες" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στη Ντόχα ωστόσο δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Δεν τα κατάφερε η εθνική ομάδα ανδρών στα 4Χ100μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Η εθνική ομάδα ανδρών στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Αρκάδιος Ασπουγαλής, Κωνσταντίνος Στάμου και ο Στέργιος Μπίλας σημείωσαν χρόνο 3:37.11 στον προκριματικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα τερμάτισαν στην 15η θέση ωστόσο δεν μπόρεσαν να συμπεριληφθούν στις 16 χώρες που θα συμμετάσχουν στο παρίσι καθώς την τελευταία "χρυσή" θέση κράτησε η Ελβετία με το 3:35.46 που είχε κάνει πέρυσι στη Φουκουόκα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz811ga21yyh)

Αξίζει να τονιστεί ότι και οι τέσσερις Έλληνες κολυμβητές που αγωνίστηκαν, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε μέσω ατομικών αγωνισμάτων (Μακρυγιάννης, Μπίλας), είτε μέσω άλλων "σκυταλοδρομιών" (Ασπουγαλής, Στάμου).

Σημειώνεται ότι την καλύτερη επίδοση των προκριματικών πέτυχαν οι ΗΠΑ με 3:32.53 ενώ ακολούθησε η Ολλανδία που με 3:32.89 πήρε το εισιτήριο για το Παρίσι αφήνοντας εκτός την Πορτογαλία, που πέρυσι είχε αναδειχθεί 16η.

Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η εθνική γυναικών στα 4Χ100μ.

Μπορεί το πανελλήνιο ρεκόρ από την εθνική ομάδα γυναικών στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική να έφερε... χαμόγελα όχι όμως την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Νόρα Δράκου, η Ελένη Κοντογεώργου, η Άννα Ντουντουνάκη και η Μαρίλεια Δρασίδου κατέκτησαν την 11η θέση με επίδοση 4:04.01 και κατέρριψαν το 4:04.29 που κρατούσαν μέχρι τέλους στην αντίστοιχη διοργάνωση του Καζάν (9 Αυγούστου 2015) η Κάτια Σαρακατσάνη και η Θεοδώρα Γιαρένη μαζί με τις Δράκου και Ντουντουνάκη.

Η "γαλανόλευκη" είχε τον ίδιο ακριβώς χρόνο με την Ισπανία ενώ μετά το τέλος της 2ης προκριματικής σειράς αν και οριακά, υπήρχαν ελπίδες για την πρόκριση στο Παρίσι. Παρ΄όλα αυτά, στην τελευταία σειρά, το Χονγκ Κονγκ, η Σινγκαπούρη και η Νότια Αφρική κατάφεραν να σημειώσουν καλύτερες επιδόσεις και κατ' επέκταση να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.