Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα τέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με τους "μερέγχες" να παίρνουν τη μεγάλη νίκη σ' ένα πραγματικό ντέρμπι με 96-85. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Βινσέντ Πουαριέ που κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, με τον Φακούντο Καμπάτσο να οργανώνει... μαεστρικά το παιχνίδι της "Βασίλισσας"

Απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι θέλοντας να περιορίσουν η μία τα ατού της άλλης. Η πρώτη περίοδο κύλησε με την Ρεάλ Μαδρίτης να ξεκινάει καλύτερα παίρνοντας μία διαφορά 7 πόντων (11-4) στα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα από τη πλευρά της έψαχνε να βρει λύσεις στην επίθεση και το έκανε με συνεχόμενα σουτ τριών πόντων φτάνοντας γρήγορα γρήγορα τη διαφορά στους 3 (17-14) και μ' ένα μίνι σερί πέντε πόντων στο τέλος το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 19-19

Ανέβηκαν επιθετικά Μπαρτσελόνα και Ρεάλ σ' ένα πραγματικό ντέρμπι

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με περισσότερη επιθετική ορμή για τις δύο αντιπάλους που έκαναν επι μέρους σερί ανά διαστήματα. Στην αρχή οι "μπλαουγκράνα" προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους (22-26) με τους "μερέγχες" να περνάνε γρήγορα μπροστά στο σκορ μ' ένα 6-0 (28-26).

Στο δεύτερο μισό του δεύτερου οκταλέπτου τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν πιο εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Η Ρεάλ είχε τον Ντεκ να απειλεί από μέση απόσταση και η Μπαρτσελόνα βασιζόταν στις επιθετικές εμπνεύσεις των Βέσελι και Τζαμπάρι Πάρκερ. Το ημίχρονο έληξε στο 43-45 με τους "μπλαουγκράνα" να έχουν το ισχνό προβάδισμα.

Καμπάτσο και Πουαριέ οδηγούν τη Ρεάλ προς το τρόπαιο του Κυπέλλου Ισπανίας

Η Ρεάλ Μαδρίτης από τη πλευρά της μπήκε στη τρίτη περίοδο έχοντας στο μυαλό της πως πρέπει να βρει διαφορετικούς τρόπους για να απειλήσει την Μπαρτσελόνα. Βλέποντας πως δεν της "μπαίνουν" τα σουτ έξω από τα 6.75 αποφάσισε να βάλει τη μπάλα μέσα στη ρακέτα.

Έτσι κι έγινε ουσιαστικά με τον Πουαριέ να είναι ο κυριότερος εκφραστής των επιθέσεων για τους "μερέγχες" με τον Γάλλο να φτάνει γρήγορα γρήγορα στους 13 πόντους, με τον "μαέστρο" Καμπάτσο να δίνει τη μία ασίστ μετά την άλλη.

Η ομάδα του Γκριμάου από τη πλευρά της έψαχνε να βρει τρόπους να χτυπήσει τις αδυναμίες των αντιπάλων της. Αποφάσισε να την "πληρώσει" μάλιστα με το ίδιο νόμισμα έχοντας τον Βέσελι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να σκοράρει κρίσιμα καλάθια για την ομάδα του, με το 66-63 να δείχνει πως μιλάμε για πραγματικό ντέρμπι.

Κυπελλούχους Ισπανίας η Ρεάλ Μαδρίτης με τον Πουαριέ να κάνει πάρτι κάτω από τα καλάθια

Το ξεκίνημα της τέταρτης και κρισιμότερης περιόδου ήταν καθαρά για τη Ρεάλ Μαδρίτης που μ' ένα σερί 12-5 έφερε το παιχνίδι στους 9 (77-68) βλέποντας τον Γιαμπουσέλε να ευστοχεί σε δύο τρίποντα δίνοντας λύσεις στην ομάδα του. 

Η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να φέρει τη μπάλα μέσα στο καλάθι και να κερδίσει βολές αλλά έβλεπε τον Τζαμπάρι Πάρκερ να είναι άστοχος. Στο κρισιμότερο μάλιστα σημείο του παιχνιδιού ο Γιαν Βέσελι με δύο φάουλ αποβλήθηκε με τον Γουίλι Ερναγκόμεθ να παίρνει τη θέση του. 

Με τη φυγή του Τσέχου από το γήπεδο ο Βινσέντ Πουαριέ αποφάσισε να δείξει πως μπορεί να κάνει πράγματα και θαύματα αν δεν τον μαρκάρουν όπως πρέπει. Με δύο συνεχόμενα φόλλου από δικά του επιθετικά ριμπάουντ ο Γάλλος έφερε τη διαφορά στους 9 (86-77) τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. 

Η Μπαρτσελόνα όσο και να προσπάθησε από εκεί και μετά δεν κατάφερε να ανατρέψει της εις βάρος της κατάσταση με την Ρεάλ Μαδρίτης να επιβεβαιώνει σ' ένα ακόμη ένα παιχνίδι γιατί έχει το προσωνύμιο "Βασίλισσα". Οι "μέρεγχες" επικράτησαν τελικά με 96-85 και πήραν το Κύπελλο Ισπανίας.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-45, 66-63, 96-85

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz8h57187kix)