Μία σπουδαία διάκριση για την Ελλάδα στο αγώνισμα της πάλης με τον Νταουρέν Κουρουγκλίεβ να στέφεται για δεύτερη σερί χρονιά Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των 86κ στη Βουδαπέστη. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε το back-to-back μετά τον τίτλο που κατέκτησε το 2023 στο Ζάγκρεμπ.

Πρωταθλητής Ευρώπης στην πάλη στα 86κ ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ

Με μία μεστή εμφάνιση στον τελικό της πάλης στην κατηγορία των 86 κιλών ο Κουρουγκλίεβ κατάφερε να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα και να στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Έλληνας παλαιστής επικράτησε με 2-1 του Ανιμέ από το Σαν Μαρίνο και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο για τον Κουρουγκλίεβ μιας και το είχε κατακτήσει και στο Ζάγκρεμπ τον Απρίλιο του 2023.


Πανηγύρισε τον τίτλο στην πάλη με την ελληνική σημαία ο Κουρουγκλίεβ

Ο αγώνας κύλησε όπως ακριβώς ήθελε ο Έλληνας Πρωταθλητής που πήγε τον αντιπαλό στο σημείο που χρειαζόταν. Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν χωρίς κάτι το αξιόλογο με τον Κουρουγκλίεβ να δείχνει όμως πως ελέγχει την κατάσταση χωρίς να πιέζεται.

Κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 αλλά λίγο πριν το φινάλε τιμωρήθηκε με παρατήρηση που έκανε τον Ανιμέ να ελπίζει σε ανατροπή του αγώνα. Το 2-1 όμως έμεινε μέχρι το τέλος με τον Κουρουγκλίεβ να κάνει το γύρο του θριάμβου με την ελληνική σημαία στις πλάτες του, δείχνοντας πως είναι από τους καλύτερους αθλητές στο αγώνισμα αυτή τη στιγμή.