Με τον αναγεννημένο Ολυμπιακό να συντρίβει τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα και να επανέρχεται δριμύτερος στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου της Super League, παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, καθώς θα καθορίσουν τους βαθμολογικούς συσχετισμούς των ομάδων στην τελική μάχη για την κατάκτηση του “στέμματος”.

Το φινάλε της 23ης αγωνιστικής βρίσκει την ΑΕΚ για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής (με 52 βαθμούς), ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να ισοβαθμούν στους 51 και τον Ολυμπιακό να “ψαλιδίζει” αίφνης τη διαφορά από την κορυφή στα επίπεδα των 5 βαθμών (με 47), γεγονός που επιτρέπει στους “ερυθρόλευκους” να ελπίζουν σε ολική ανατροπή στα playoffs.

Ο Άρης και η Λαμία αντιμετωπίζουν τους δύο από τους τέσσερις διεκδικητές

Ποια παιχνίδια, όμως, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των τριών τελευταίων αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας της Super League για τους διεκδικητές του τίτλου;

24η αγωνιστική

Λαμία – ΑΕΚ
Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης
Παναθηναϊκός – Κηφισιά

25η αγωνιστική

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα
Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός – Άρης

26η αγωνιστική

Άρης – ΑΕΚ
ΟΦΗ – Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός – Βόλος
Λαμία - ΠΑΟΚ

Με μια πρώτη ανάγνωση του προγράμματος γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν δύο ομάδες που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις ισορροπίες των τελευταίων αγωνιστικών. Και δεν αποκλείεται, μάλιστα, να είναι οι δύο ομάδες που θα συμπληρώσουν τη φετινή εξάδα των playoffs της Super League: Ο Άρης και η Λαμία!

Οι “κίτρινοι” του Άκη Μάντζιου και οι “κυανόλευκοι” του Λεωνίδα Βόκολου αντιμετωπίζουν αμφότεροι δύο εκ των τεσσάρων “μνηστήρων” του τίτλου ενώ και οι δύο θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Συνεπώς από τα δικά τους αποτελέσματα θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός το πιο βατό πρόγραμμα

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο των τελευταίων τριών αγωνιστικών είναι ότι η ομάδα με τη χαμηλότερη βαθμολογική συγκομιδή από τους τέσσερις διεκδικητές (ο Ολυμπιακός) είναι και αυτή με το – θεωρητικά – πιο βατό πρόγραμμα πριν τα playoffs.

Οι “ερυθρόλευκοι” υποδέχονται στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” Αστέρα Τρίπολης και Βόλο και ταξιδεύουν μια φορά εκτός Πειραιά στο Αγρίνιο. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ έχει να δώσει και τα τρία τελευταία παιχνίδια του εκτός Τούμπας (σε Αγρίνιο, Σέρρες, Λαμία), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει την τελευταία αγωνιστική μια πολύ επικίνδυνη έξοδο στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ που “καίγεται” για βαθμούς.

Η “μάχη” της 6ης θέσης ανάμεσα σε Λαμία και Αστέρα Τρίπολης

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη για την κατάκτηση της 6ης θέσης που οδηγεί στο μίνι-πρωτάθλημα των playoffs, με την ομάδα που θα την καταλάβει να μην έχει πιθανότητα εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου και να παίζει καθαρά ρόλο ρυθμιστή στην ανάδειξη του πρωταθλητή.
Οι διεκδικητές της είναι δύο: Η Λαμία που βρίσκεται στους 34 βαθμούς και ο Αστέρας Τρίπολης που βρίσκεται στους 29, αλλά με παιχνίδι λιγότερο (το σημερινό με τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη).

Η Λαμία αντιμετωπίζει διαδοχικά ΑΕΚ (εντός), Ατρόμητο (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός) σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θα ψάξει το προσπέρασμα με Ολυμπιακό (εκτός), Κηφισιά (εντός) και Πανσερραϊκό (εκτός).