Σε βαθύ πένθος βυθίστηκε το γερμανικό ποδόσφαιρο καθώς ο "θρύλος" της εθνικής Γερμανίας, Αντρέας Μπρέμε που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ακραίους αμυντικούς που έχουν δει ποτέ τα γήπεδα παγκοσμίως, έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών από καρδιακή προσβολή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο Μόναχο.

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, ένιωσε δυσφορία στο σπίτι του στο Μόναχο και διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν αργά για να σωθεί. Aφήνει πίσω του την σύζυγό του και δύο ενήλικα παιδιά από τον πρώτο του γάμο, αλλά και μια ανεκτίμητη κληρονομιά ποδοσφαιρικών αναμνήσεων με αποκορύφωμα το γκολ που έστεψε παγκόσμια πρωταθλήτρια τη Γερμανία το 1990 στα γήπεδα της Ιταλίας, απέναντι στην Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα.

ARD Sportschau: Andreas Brehme Tor (Elfmeter, 85" Minute) vs Argentinien (WM 1990, Finale)

Αντρέας Μπρέμε, ο "πυρηνικός" ακραίος αμυντικός της Γερμανίας 

Ποιος ήταν όμως ο Αντρέας Μπρέμε; Απλά ο παίκτης που έφερε την επανάσταση στον τρόπο που αγωνίζονται οι ακραίοι μπακ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. "Ότι και να πω για τον Αντρέας είναι λίγο", είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο μεγάλος αρχηγός της εθνικής Γερμανίας, Λόταρ Ματέους. "Αν και αγωνιζόταν στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν ήταν ένας τυπικής αριστεροπόδαρος, αλλά διέθετε ένα σπάνιο χάρισμα να χρησιμοποιεί εξ ίσου καλά και τα δύο του πόδια. Τα περισσότερα πέναλτι και φάουλ τα εκτελούσε με το δεξί. Δεν ήταν ο πιο γρήγορος ακραίος μπακ του κόσμου, αλλά ήταν σίγουρα ο πιο έξυπνος"... 

Κι αυτή είναι η πραγματικότητα για τον "ξανθό άγγελο" του γερμανικού ποδοσφαίρου. Αριστερό ακραίο μπακ με... δεξί πόδι που "σκότωνε" τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Ποιος μπορεί, άλλωστε, να ξεχάσει εκείνη τη μυθική γκολάρα απέναντι στους Ολλανδούς στο Μουντιάλ της Ιταλίας; 

Andreas Brehme amazing goal vs Netherlands | Fifa World Cup 1990 #GreatestWorldCupGoals

Η καριέρα του Αντρέας Μπρέμε

Αν και ο Μπρέμε πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα και σε συλλογικό επίπεδο, η παρουσία του με τη φανέλα της γερμανικής εθνικής ομάδας επισκίαζε κάθε άλλο κεφάλαιο της καριέρας του. Μέτρησε 86 συμμετοχές με το εθνόσημο, πετυχαίνοντας 8 γκολ για λογαριασμό των “πάντσερ”, ενώ εκτός από τον τελικό του Μουντιάλ του 1990, αγωνίστηκε επίσης στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 απέναντι στην Αργεντινή στο Μεξικό, αλλά και στον τελικό του Euro το 1992, με τη Δανία να… σοκάρει ολόκληρη την Υφήλιο με την κατάκτηση του τροπαίου.

Andreas Brehme, Andy [Goals & Skills]

Στην διασυλλογική του καριέρα έπαιξε κυρίως σε Καϊζερλάουτερν, Μπάγερν, Μίλαν, Σαραγόσα και Ίντερ κατακτώντας μεταξύ άλλων τρία πρωταθλήματα, καθώς επίσης και το Κύπελλο UEFA με την Ίντερ το 1991.

ANDREAS BREHME | INTER TOP 10 GOALS | Goal Gallery 🇩🇪🖤💙

Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε για λίγο με την προπονητική, σε Καϊζερσλάουτερν, Ουντεράχινγκ και ως βοηθός στη Στουτγάρδη.