Το μενού των "16" του Champions League συνεχίζεται με την δεύτερη "παρτίδα" να ξεκινάει με ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Η Ίντερ περιμένει στο Μιλάνο την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να είναι το πρόσωπο της βραδιάς. Στο άλλο παιχνίδι η Αϊντχόφεν υποδέχεται την Μπορούσια Ντόρτμουντ που θέλει να σπάσει την κατάρα των εκτός έδρας αναμετρήσεων στα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Επιστροφή του Σιμεόνε στην Ίντερ για τους "16" του Champions League

Οι "νερατζούρι" τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους πίσω από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με 12 βαθμούς χάνοντας την πρωτιά σε ισοβαθμία με τους Ισπανούς. Η Ίντερ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση καθώς έχει να "γευτεί" την πίκρα της ήττας από τον Δεκέμβριο κόντρα στη Μπολόνια στη παράταση για το Κύπελλο Ιταλίας. 

Χαρακτηριστικό είναι πως η τελευταία ήττα της ιταλικής ομάδας σε 90λεπτο ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Σασουόλο για τη Serie A. Σύμφωνα με τον Σιμόνε Ιντσάγκι, οι παίκτες του θα δώσουν τα πάντα κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwts9laykkht)

Από τη πλευρά τους οι "ροχιμπλάνκος" τερμάτισαν εύκολα στη πρώτη θέση του ομίλου τους αήττητοι με 14 βαθμούς έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Στο πρωτάθλημα βρίσκονται στη τέταρτη θέση της La Liga με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να την ακολουθεί κατά πόδας.

Στο τελευταίο της παιχνίδι συνέτριψε τη Λας Πάλμας με 5-0 και πάει με ψυχολογία στο Μιλάνο. Πρόσωπο της βραδιάς είναι αναμφίβολα ο Ντιέγκο Σιμεόνε που είχε φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της Ίντερ από το 1997 μέχρι το 1999, με τους οπαδούς των "νερατζούρι" να μην ξεχνούν την προσφορά του στην ομαδα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxat96tahz3d)

Να σπάσει το αρνητικό ρεκόρ στο Champions League θέλει η Ντόρτμουντ

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η φορμαρισμένη από την αρχή της σεζόν Αϊντχόφεν υποδέχεται στην Ολλάνδία την αλλοπρόσαλλη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Οι γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι στην Eredivisie μετά από 22 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχοντας 20 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Στο Champions League τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους με εννέα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ και η κληρωτίδα της... έκλεισε το μάτι στέλνοντας της την Μπορούσια Ντόρτμουντ στους "16" της διοργάνωσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxbkovzmb3pt)
Η γερμανική ομάδα συνεχίζει την αλλοπρόσαλλη πορεία της στη Bundesliga καθώς βρίσκεται στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας έναν μόλις πόντο πάνω από την Λειψία

Αντίστοιχα όμως, στο Champions League η πορεία ήταν αξιοπρόσεκτη μιας και δινόταν ως το τέταρτο φαβορί για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο του θανάτου "έσπασε" καθε προγνωστικό. Κατάφερε να αφήσει εκτός συνέχειας τη Νιουκάστλ και την Μίλαν, με την Παρί Σεν Ζερμέν να τερματίζει δεύτερη την τελευταία αγωνιστική.

Οι Βεστφαλοί ψάχνουν τον τρόπο να σπάσουν και ένα αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων χρόνων που έχουν στα νοκ άουτ της διοργάνωσης, καθώς έχουν οκτώ ήττες στα τελευταία εννέα παιχνίδια τους με μοναδική επικράτηση τη σεζόν 2020/21 κόντρα στη Σεβίλλη. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cwhve682p84h)