Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ με 4-1 μέσα στην Τούμπα για την 23η αγωνιστική της Super League, έχοντας πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Ήταν μια μαεστρική εμφάνιση αυτή που έκανε ο Ποντένσε στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Κερασάκι στην τούρτα ήταν ένα πανέμορφο γκολ που σημείωσε, με το οποίο άνοιξε το δρόμο για να πάρει ο Ολυμπιακός μια μεγάλη και κομβική νίκη αναφορικά με το πρωτάθλημα.

Ο Ποντένσε είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής. Και τέτοιοι παίκτες θέλουν και πρέπει να νιώθουν καλά για να αποδώσουν.
Είναι έτσι η ιδιοσυγκρασία τους. Σε αυτό το πλαίσιο βρίσκεται και ο Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο επαγγελματίας Ποντένσε και ο Ολυμπιακός


Πάντα τον πρώτο λόγο σε αυτά έπαιζε η ψυχολογία του. Το πώς ένιωθε το ποδοσφαιρικό του περιβάλλον. Θα πει κανείς πως είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Βγάζει πολλά χρήματα και οφείλει να έχει το ανάλογο αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτή είναι η μισή αλήθεια.

Η άλλη μισή είναι πως τέτοιοι ποδοσφαιριστές έχουν έναν παραπάνω λόγο να θέλουν να αισθάνονται πως είναι στο επίκεντρο. Γιατί ξέρουν τι μπορούν να προσφέρουν, ωστόσο ζητούν και την επιβεβαίωση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz5w7xc2f869)

Το περιστατικό στη Σπόρτινγκ που έφερε τον Ποντένσε στον Ολυμπιακό

Ο 28χρονος Πορτογάλος εξτρέμ θέλει αποζητά την επιβεβαίωση, όσο κι αν γνωρίζει πως έχει σπάνια αγωνιστικά χαρίσματα. Ακόμα και στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας όταν ήταν αποχώρησε λόγω επεισοδίων που έγιναν στο προπονητικό της κέντρο λίγο πριν το φινάλε της σεζόν 2017-18.

Τότε που μερίδα οπαδών εισέβαλε στο προπονητικό κέντρο και απείλησαν όποιους βρήκαν μπροστά τους. Εκείνη την εποχή ήταν που έγινε και η πρώτη σύνδεση με τον Ολυμπιακό. Ξεκινώντας την συνεργασία με τον διάσημο μάνατζερ του Ντάνιελ Ποντένσε, Ζόρζε Μέντες.

Η ηρεμία που πρόσφερε στον Ποντένσε ο Ολυμπιακός

Ήταν ένα «καταφύγιο» για τον Superman, όπως είναι το παρατσούκλι του. Μεγάλο ταλέντο εκείνη την εποχή με αξία πάνω από 20.000.000 ευρώ.

Ωστόσο ήθελε ένα ήρεμο… λιμάνι για να εκτοξεύσει κι άλλο την αξία του. Το έκανε μόλις σε 1.5 χρόνο παρουσίας στους «ερυθρόλευκους» για να έρθει στην πορεία η μεγάλη μεταγραφή στην Γουλβς, περνώντας την μεγάλη πύλη της Premier League. Τον πρωτο 1.5 χρόνο στο κατά τεκμήριο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του πλανήτη, έκανα πράγματα και θαύματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyhaz0ah5j1l)

Έφτασε την τιμή του στο χρηματιστήριο της ιστοσελίδας transfermarkt στα 25.000.000 ευρώ. Στην συνέχεια ωστόσο ήρθε η μερική αμφισβήτηση κι έτσι άρχισε η πτώση στην απόδοση του. Τι ήταν αυτό που ήθελε;

Να βρει ξανά το ήρεμο λιμάνι του. Εκεί στον Πειραιά. Έχοντας εξαιρετικές σχέσεις ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Ντάνιελ Ποντένσε και τον μάνατζερ του, άνοιξε εκ νέου την αγκαλιά του.

Ήταν κάτι που ήθελε και ο Πορτογάλος άσος για να βρει την ποδοσφαιρική του υγεία. Για να μπορέσει να πάρει ξανά τα πάνω του ο 28χρονος άσος ήθελε να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

Όσοι τον γνωρίζουν καλά έχουν να λένε: «Είναι αλέγκρος τύπος. Θέλει να αισθάνεται άνετα. Δεν ζητάει πολλά πράγματα απλά μια επιβεβαίωση και πάντα όχι εις βάρος της ομάδας που βρίσκεται. Είναι ομαδικός, ωστόσο ζητούμενο είναι η ψυχολογία του».

Η ψυχολογία του Ντάνιελ Ποντένσε

Το να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη φανέλα τον βοήθησε να αλλάξει την ψυχολογία του. Γύρισε σε φίλους και γνωστούς αλλά και σε μια πόλη, σαν την Αθήνα όπου περνάει πάντα καλά.

Λίγοι γνωρίζουν πως ακόμα και όταν ήταν στην Αγγλία όταν έβρισκε ευκαιρία έκανε μια επίσκεψη στην Αθήνα. Τώρα είναι εδώ και αυτή είναι μια από τις αποδείξεις για πιο λόγο δεν θέλησε να βρει μια άλλη ομάδα στην Premier League και να συνεχίζει να αγωνίζεται εκεί, παρά να έρθει στο κατώτερο ελληνικό πρωτάθλημα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyh9vy45kumx)

Βέβαια και στον Ολυμπιακό παρουσίασε μια κάμψη. Που είχε να κάνει βασικά με την ψυχοσύνθεση του αλλά και τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο Κάρλος Καρβαλιάλ.

Συμβαίνουν αυτά, δηλαδή κάποιοι ποδοσφαιριστές να μην μπορέσουν να βρουν την κατάλληλη χημεία με κάποιον προπονητή. Λέγεται πως κάτι τέτοιο συνέβη με τον Ντάνιελ Ποντένσε.

Αυτά όμως ανήκουν στο πρόσφατο παρελθόν. Γιατί ο «Superman» εκτοξεύτηκε με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Ο Ισπανός, τον έχει μελετήσει και ήξερε από την αρχή τον ρόλο που θα του δώσει αλλά και το πώς θα του συμπεριφερθεί. Πάντα μέσα στην έννοια της ομάδας και το πώς θα γίνει πιο ανταγωνιστικό το σύνολο.

Κερδίζει διπλά ο Ολυμπιακός με Μεντιλίμπαρ και Ποντένσε

Γιατί όλοι θέλουν το καλό του Ολυμπιακού και φάνηκε στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια του Βάσκου προπονητή στον ερυθρόλευκο πάγκο. Και στα δύο ο Ποντένσε ήταν εξαιρετικός.

Φάνηκε πως πήρε τα πάνω του από τα λεπτά συμμετοχής που πήρε στην αναμέτρηση με την Φερεντσβάρος, όπου μπήκε αλλαγή. Και ακόμα περισσότερο με την εξαιρετική του εμφάνιση στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Έβαλε ένα γκολ, έδωσε μια ασίστ και ήταν μέσα στις φάσεις και στα άλλα δύο τέρματα. Ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών για τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxocq1ilzykp)

Καθώς και μια από τις πιο «γεμάτες» εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι Πειραιώτες, ίσως, τα τρία τελευταία χρόνια. Πολλά τα εύσημα που δέχθηκε ο 28χρονος άσος για την αγωνιστική του εικόνα. Ο ίδιος πέραν από την ευχαρίστηση που ένιωθε παρέμεινε με κατεβασμένο το κεφάλι.

Γιατί βρήκε αυτό που ήθελε, την ψυχολογία για να παίξει τα αγαπημένο του ποδόσφαιρο. Για να το απολαμβάνει μαζί με τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, να το απολαμβάνει ο κόσμος και να έχει τα οφέλη του και ο Ολυμπιακός,. Έτσι η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή