Ο Ολυμπιακός μετά το σπουδαίο διπλό που πήρε στην Τούμπα, στρέφει το βλέμμα του στον μεγάλο επαναληπτικό αγώνα με την Φερεντσβάρος (22/02, 22:00) με στόχο την πρόκριση στους "16" του Europa Conference League. Η UEFA όρισε έναν εκ των κορυφαίων διαιτητών της Ευρώπης στη ρεβάνς των "ερυθρόλευκων", με τον Γάλλο Κλεμάν Τουρπέν να είναι ο... εκλεκτός. Ο 41χρονος ρέφερι είχε διευθύνει τον τελικό του Champions League της Ρεάλ με τη Λίβερπουλ το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 1-0 στο πρώτο ματς και καλούνται να υπερασπιστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα για να είναι αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο κορυφαίος Κλεμάν Τουρπέν "σφυρίζει" τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Φερεντσβάρος στο Conference League

Ο Γάλλος, Κλεμάν Τουρπέν θα διευθύνει τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Φερεντσβάρος στο πλαίσιο των playoffs του Europa Conference League, με τον 41χρονο διαιτητή να έχει βρεθεί ξανά στον δρόμο των "ερυθρόλευκων" άλλες τρεις φορές. Συγκεκριμένα, είχε "σφυρίξει" το Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 για τους «16» του Europa League στις 12/3/2020 (αποβάλλοντας στο 28' τον Σεμέδο), το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-2 για τα playoffs της Super League στις 28/6/2020 ήταν ενώ ήταν διαιτητής και στο Αϊντχόφεν-Ολυμπιακός 2-1 για την ενδιάμεση φάση του Europa League 25/2/2021.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-ckbllwjc3cip)
Ενδεικτικό της... κλάσης του, είναι ότι είχε οριστεί το 2022 στον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Λίβερπουλ ενώ το 2021 είχε διευθύνει και τον τελικό του Europa League μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη φετινή σεζόν, έχει διευθύνει τρία ματς για το Champions League και συγκεκριμένα τα: Νάπολι-Ρεάλ 2-3, Μπενφίκα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1 και Μπράγκα-Ουνιόν Βερολίνου 1-1.

Σημειώνεται ότι βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Νικολάς Ντανός και Ερβάν Φινζάν ενώ ως τέταρτος ορίστηκε ο Ρούντι Μπουκέ. Στο VAR θα είναι ο Ζερόμ Μπρισάρ με βοηθό του τον Βίλι Ντελαζόντ.