Φραντς Μπεκενμπάουερ και Αντρέας Μπρέμε. Οι δυο φίλοι που... ανταμώνουν ξανά στους ουρανούς. 32 μέρες αφού πήγε τριαντάφυλλα στην κηδεία του αγαπημένου του φίλου Φρανς Μπεκενμπάουερ, ο αγαπημένος του φίλος και άλλοτε παίκτης του, Αντρέας Μπρέμε άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 χρονών έπειτα από καρδιακή προσβολή και έτσι οι δυο τους θα σμίξουν ξανά αλλά αυτή τη φορά όχι επί γης.

32 ημέρες μετά την κηδεία του Μπεκενμπάουερ, ο Μπρέμε τον συναντά στον... ουρανό

7 Ιανουαρίου 2024. Η μέρα που το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έγινε πιο "φτωχό", αφού έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ σε ηλικία 78 ετών σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Περίπου έναν μήνα μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία του Μπεκενμπάουερ που τελέστηκε στην Allianz Arena στις 19 Ιανουαρίου εκεί όπου ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1990, Αντρέας Μπρέμε, ένας εκ των 11 παλαίμαχων παικτών που άφησε τριαντάφυλλα για να τιμήσει την μνήμη του αγαπημένου του φίλου πλέον ήταν η σειρά του για να πάρει τον δρόμο προς τον ουρανό και να ανταμώσει ξανά με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή προπονητή του, τον "Κάιζερ".

khdeia-bekenbaouer
Με κάθε έναν από αυτούς τους 11 παλαίμαχους που άφησαν τριαντάφυλλα στην μνήμη του, ο Μπεκενμπάουερ είχε μοιραστεί μοναδικές στιγμές. Με άλλους είχε  είχε πανηγυρίσει τίτλους με τη γερμανική εθνική ομάδα, με την πλειοψηφία εξ' αυτών είχε ζήσει πολλές επιτυχίες στην Μπάγερν Μονάχου είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής και πρόεδρος.


Τα λόγια ψυχής του Αντρέας Μπρέμε για τον Φραντς Μπεκενμπάουερ

Ο Αντρέας Μπρέμε από εκεί που είχε... αφίσα στο δωμάτιο του τον Φραντς Μπεκενμπάουερ, κατέληξε να τον έχει προπονητή με τον οποίο πανηγύρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1990 στον τελικό με την Αργεντινή΄και στη συνέχεια οι δυο τους έγιναν πολύ καλοί φίλοι. Σε δηλώσεις που είχε παραχωρήσει στο t-online, ο Μπρέμε έκανε κατάθεση ψυχής για τον "Κάιζερ" τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους πιο εγκάρδιους και σπουδαίους ανθρώπους που γνώρισε στη ζωή του.

Franz Beckenbauer singt bei Weltmeister-Treffen der WM-Helden von Rom 1990

"Είναι πάντα κρίμα και λυπηρό όταν πεθαίνει ένας φίλος. Δεν ήταν μόνο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως παίκτης και ως προπονητής, αλλά πάνω απ 'όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος. Πρέπει πραγματικά να πείτε: Αυτό που έκανε για το γερμανικό ποδόσφαιρο ήταν καταπληκτικό. Έφερε επίσης το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 εδώ στη Γερμανία. Ένας από τους πιο γενναιόδωρους και εγκάρδιους ανθρώπους που γνωρίζω. Παρά τις επιτυχίες και τη δημοτικότητά του, ήταν πάντα προσιτός και σεμνός. Ο τίτλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1990 ήταν, φυσικά, η μεγαλύτερη επιτυχία μας μαζί. Ως νεαρό αγόρι, όπως πιθανώς κάθε αγόρι στη Γερμανία, είχα μια αφίσα του Franz Beckenbauer κρεμασμένη πάνω από το κρεβάτι μου. Αργότερα έγινε το αφεντικό μου και άρχισα να δουλεύω μαζί του. Και στο τέλος, γίναμε στενοί φίλοι. Γι' αυτό χρωστάω πολλά στον Φρανς", τόνισε ο Μπρέμε.
 

Οι καρδιακοί φίλοι Μπεκενμπάουερ και Μπρέμε και η σχέση... ζωής

Ο Αντρέας Μπρέμε, ένας από τους κορυφαίους ακραίους αμυντικούς όλων των εποχών είχε κάτι παραπάνω από ισχυρό δέσιμο με τον Φραντς Μπεκενμπάουερ ο οποίος είχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Ο "Κάιζερ" ήταν προπονητής του στην εθνική Γερμανίας όταν και η ομάδα είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1990, με τον ίδιο να γράφει με... χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του τελικού με την Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα αφού χάρη σε δικό του χτύπημα πέναλτι χάρισε στην ομάδα του το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ. 

Franz Beckenbauer – Weihnachtsgruß mit Andi Brehme versetzt Fans in Sorge

Από... προπονητής του, ο Μπεκενμπάουερ κατέληξε να είναι στενός φίλος του Μπρέμε. Οι δυο τους είχαν μια ισχυρή φιλία, συναντιόντουσαν αρκετά συχνά ενώ κάποιες φορές είχαν περάσει παρέα την Πρωτοχρονιά μαζί με τις οικογένειες τους. Ο Μπρέμε είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις του πως η τελευταία φορά που είδε τον "Κάιζερ" ήταν τον περασμένο Αύγουστο ενώ τόνισε πως παρά το γεγονός ότι φαινόταν εξασθενημένος ο οργανισμός του, ο Μπεκενμπάουερ είχε θετικότητα και καλή διάθεση.

"Συχνά συναντιόμασταν ιδιωτικά και μερικές φορές γιορτάζαμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί, για παράδειγμα. Η τελευταία φορά που τον είδα από κοντά ήταν τον Αύγουστο. Έκανε μια κάπως εξασθενημένη εντύπωση, αλλά εξακολουθούσε να είναι σχετικά θετικός και σε αρκετά καλή διάθεση", είχε δηλώσει στο t-online ο Μπρέμε.