Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέβηκε στο "Σαν Σίρο" για να χαλάσει απλώς το παιχνίδι της Ίντερ και να μεταφέρει την πρόκριση στον επαναληπτικό της Μαδρίτης. Όμως ο Μάρκο Αρναούτοβιτς είχε άλλη άποψη και χάρισε πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του, αφού πρώτα βέβαια είχε χάσει πολλές ευκαιρίες παρέα με τον Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Εν τέλει αυτό το 1-0 μπορεί να αποδειχθεί "χρυσάφι" για τους περσινούς φιναλίστ όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά του UEFA Champions League σε ένα τόσο αμφίρροπο ζευγάρι. Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αντρέας Μπρέμε ξεκίνησε η αναμέτρηση.

Στα μέτρα του Σιμεόνε το... κακό πρώτο ημίχρονο με λίγες φάσεις από Ίντερ και Ατλέτικο

Ο Σιμεόνε παρέταξε την ομάδα του με μόλις έναν επιθετικό που κι αυτός περιφερειακά κινούταν, τον Αντουάν Γκριεζμάν. Στόχος του άλλωστε ήταν να χαλάσει το παιχνίδι της Ίντερ. Όποτε έβγαινε στην κόντρα η Ατλέτικο οι παίκτες που γέμιζαν περιοχή ήταν ένας εκ των Σαούλ και Γιορέντε μαζί με τον απέναντι ακραίο μπακ-χαφ με Μολίνα και Λίνο να τρέχουν ασταμάτητα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cza6t3226d49)

Οι πρώτες αξιόλογες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ήρθαν μετά το μισάωρο με τον Λαουτάρο να μην μπορεί να νικήσει τον Όμπλακ σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις που προσπάθησε. Μκχιταριάν, Τσαλχάνογλου και Μπαρέλα δεν έβρισκαν χώρο στον άξονα και έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cza7gfpr5emx)

Χρυσή αλλαγή ο Αρναούτοβιτς και λύτρωση για την Ίντερ

Στο δεύτερο μέρος η Ίντερ ήταν πολύ πιο επιθετική με τον Αρναούτοβιτς να είναι πολύ περισσότερο εντός φάσεων από ότι ο Τουράμ στο πρώτο ημίχρονο. Παρ' όλα αυτά η Ατλέτικο βρήκε την πιο μεγάλη φάση χάρη σε μια κούρσα του Λίνο, ο οποίος όμως προδόθηκε από την κούρασή του και δεν απείλησε πραγματικά τον Ζόμερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cza845jm1oix)

Αυτή ήταν και η μόνη φάση των "ροχιμπλάνκος" με τους "νερατζούρι" αντίθετα να βρίσκουν όλο και περισσότερες φάσεις κυρίως με τον Αρναούτοβιτς ο οποίος όμως έδειχνε να έχει... γκίνια μέχρι εκείνο το σημείο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cza88qz4xf55)

Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ αντίθετα δεν είχε... γκίνια, αλλά είχε τον Όμπλακ να είναι πάντα στην κατάλληλη θέση και να σταματά ότι τελική έστελνε ο Αργεντινός προς την εστία του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cza8kceyydop)

Εν τέλει το γκολ ήρθε μετά από συμμετοχή των δύο άτυχων μέχρι εκείνο το σημείο. Ένα λάθος στον άξονα ανάμεσα σε Ρεϊνίλντο και Ντε Πολ έδωσε την ευκαιρία στον Λαουτάρο να βγει τετ α τετ. Ο Όμπλακ μπορεί να απέκρουσε αρχικά, όμως στην επαναφορά ο Αρναούτοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τη βοήθεια του Λίνο που δεν κατάφερε να διώξει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cza8lt0z71x5)

Ο Μοράτα βρήκε στιγμές μέσα στην περιοχή του Ζόμερ από όταν μπήκε στο παιχνίδι όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει. Η Ίντερ βρήκε αντεπιθέσεις όμως στο τέλος πάντα κάπως τα χάλαγε στην τελική ενέργεια. Εν τέλει το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε και η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι φλερτάρει με την πρόκριση στους "8" και του φετινού UEFA Champions League.