Ήταν ένας θρύλος. Ένα είδωλο. Αλλά πάνω από όλα ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Αυτό ήταν το σημαντικότερο χάρισμα του Αντρέας Μπρέμε. Σύσσωμη η ποδοσφαιρική Ευρώπη είναι σοκαρισμένη από τον απρόσμενο χαμό του "ξανθού άγγελου" της εθνικής Γερμανίας. Η Ίντερ θα αγωνιστεί με μαύρα περιβραχιόνια ώστε να τον τιμήσει, όλη η Μπάγερν συλληπήθηκε δημόσια την οικογένειά του ενώ παλιοί συμπαίκτες και όχι μόνο τον αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο και μάλιστα άκρως συγκινητικό.

Τα συγκινητικά αντίο των Βάλτερ Τζένγκα και Τζουσέπε Μπέργκομι στον Μπρέμε

Πολλοί εκ των συμπαικτών του προτίμησαν ένα ποστ στα social media. Πολλοί ένα λιτό μήνυμα και απλές φωτογραφίες, όπως για παράδειγμα ο Λόταρ Ματέους. Ο Βάλτερ Τζένγκα όμως θέλησε να τον χαιρετήσει με τον δικό του τρόπο.

«Αγαπημένε μου φίλε ή όπως σε αποκαλούσα εγώ "χαζέ", δεν έπρεπε να μου το κάνεις αυτό, δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό σε όλους εμάς. 
Έφυγες πάρα πολύ γρήγορα αλλά ξέρω ότι από εκεί ψηλά θα μας προστατεύεις και ως συνήθως θα παίρνεις φόρα και θα χτυπάς τα πέναλτι μία με το δεξί και μία με το αριστερό. 
Καλό ταξίδι φίλε μου, αναπαύσου εν ειρήνη, δεν σου λέω ότι κλαίω γιατί ξέρω πως θα με αγκάλιαζες και θα μου έλεγες "έλα Βάλτερ, εδώ είμαι"».

Ακόμη πιο συγκινητικό ήταν το αντίο του... αιώνιου αρχηγού εκείνης της Ίντερ, του Τζουσέπε Μπέργκομι ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί μπροστά στην κάμερα και έβαλε τα κλάματα.

Σύσσωμη η διοικητική ομάδα της Μπάγερν πενθεί για τον Μπρέμε

Με 80 συμμετοχές, κατάκτηση Μπουντεσλίγκα και Γερμανικού Σούπερ Καπ, ο Μπρέμε ήταν τεράστιο κεφάλαιο και της Μπάγερν Μονάχου. Γι' αυτό και σύσσωμη η διοικητική ομάδα των Βαυαρών πενθεί τον χαμό του. 

Ο πρόεδρος της Μπάγερν, Χέρμπερτ Χάινερ δήλωσε: "Η είδηση του θανάτου του Αντρέας Μπρέμε είναι ένα σοκ για την Μπάγερν και όλους τους Γερμανούς φιλάθλους. Ο Μπρέμε έγραψε ιστορία και θα είναι πάντα αυτός που μας χάρισε το Μουντιάλ του 1990. Ήταν ένας άνθρωπος προσγειωμένος και κάποιος που πάντα μπορούσες να βασιστείς πάνω του. Θα είναι πάντα μέρος της οικογένειας της Μπάγερν. Βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του". 

Ο επίτιμος πρόεδρος των Βαυαρών, Ούλι Χένες ανέφερε: "Είμαι πραγματικά λυπημένος από τη σοκαριστική είδηση. Κανένας μας δεν θα ξεχάσει τον Αντρέας Μπρέμε γιατί είναι πολλά παραπάνω από το νικητήριο γκολ του τελικού στη Ρώμη το 1990. Ήταν καταπληκτικός άνθρωπος και πιστός φίλος".

Ο πρώην συμπαίκτης του και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Καρλ-Χάινζ Ρουμενίγκε είπε: "Είμαι βαθύτατα λυπημένος και σοκαρισμένος από την είδηση του θανάτου του Αντρέας Μπρέμε. Παίξαμε μαζί στο Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό και ο Άντι ήταν ένας σπουδαίος συμπαίκτης, πιστός και αξιόπιστος. Η αγάπη του για τη ζωή ήταν... μεταδοτική! Το γεγονός ότι έφυγε μόλις στα 63 του με λυπεί αφάνταστα".

Τέλος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Γιαν-Κρίστιαν Ντρέσεν συμπλήρωσε: "Στο πρόσωπο του Αντρέας Μπρέμε χάνουμε έναν θρύλο του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ο καθένας σε αυτή τη χώρα γνώριζε που ήταν και τι έκανε όταν το δυνατό δεξί του σουτ κατέληξε στα δίχτυα στον τελικό του 1990. Το Μόναχο ήταν και το δεύτερό του σπίτι, καθώς μεγαλωμένος στο Αμβούργο, αποφάσισε να μείνει στην βαυαρική πρωτεύουσα. Θα έχει πάντα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά των φίλων της Μπάγερν".

Η έμπνευση και το ξεχωριστό αντίο του... Μπρέμερ της Γιουβέντους

Όταν ακούς το όνομα του στόπερ της Γιουβέντους, λες... "κάτι μου θυμίζει". Τελικά αυτό ισχύει καθώς ο Μπρέμερ αποχαιρέτησε το είδωλο του πατέρα του και... άτυπο νονό του καθώς χάρη σε αυτόν πήρε το όνομά του. "Ήσουν το είδωλο του πατέρα μου, ο άνθρωπος που ήθελε να μου δώσει το όνομά του. Γιαεμένα θα είσαι πάντα η επιτομή της φιλοτιμίας και της εντιμότητας. Αντίο Άντι" ήταν η τοποθέτηση του στόπερ της Γιουβέντους στα social media. 

Η περηφάνεια του Χαβιέρ Ζανέτι

Ο Χαβιέρ Ζανέτι, αντιπρόεδρος της Ίντερ και ποδοσφαιρικός θρύλος της, τοποθετήθηκε και αυτός για το χαμό του "ξανθού άγγελου". Συγκεκριμένα ανέφερε πως "η είδηση του θανάτου του είναι τραγική. Κι αυτό γιατί χάσαμε έναν σπουδαίο άνθρωπο. Δεν ήμουν τυχερός να υπάρξω συμπαίκτης μαζί του αλλά περνούσαμε χρόνο όταν ερχόταν να δει τους αγώνες μας. Είχαμε ιδιαίτερη συμπάθεια ο ένας με τον άλλον. Η είδηση με στεναχώρησε πολύ. Μας αφήνει όμως με την μνήμη ενός υπέροχου ανθρώπου τον οποίο πάντα θα έχουμε στην καρδιά μας. Οι φίλοι της Ίντερ θα τον θυμούνται για πάντα για τον τρόπο με τον οποίο εκπροσώπησε την ομάδα μας και τον τρόπο που τίμησε τη φανέλα της".