Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε μεταξύ τους αναμέτρηση, η Μάντσεστερ Σίτι έκαμψε την αντίσταση της Μπρέντφορντ και πήρε τη νίκη στο εξ αναβολής παιχνίδι που χρώσταγε στην Premier League. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν ο λυτρωτής της ομάδας του Γκουαρδιόλα με τον Νορβηγό να σκοράρει για πρώτη φορά κόντρα στις "σφήκες". Κάπως έτσι οι "Πολίτες" ανέβηκαν στους 56 βαθμούς και τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε Λίβερπουλ (57) και Άρσεναλ (55) με τις τρεις πρωτοπόρες ομάδες να χωρίζονται από μόλις δύο βαθμούς.

Δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι, τη λύτρωσε ο Χάαλαντ στο δεύτερο μέρος

Η Μπρέντφορντ δεν ήταν σε τόσο παθητικό ρόλο στο παιχνίδι καθώς βρήκε φάσεις μέσω αντεπιθέσεων τόσο με τον Γουισά όσο και με τον Ονιέκα που ερχόταν ως κρυφός επιθετικός από τον άξονα. Παρ' όλα αυτά οι "Πολίτες" βρήκαν ένα δεκάλεπτο από το 30' μέχρι το 40' στο οποίο πραγματικά... σφυροκοπούσαν την εστία του Φλέκεν. Ο Ολλανδός ήταν ανίκητος και όταν ο Μπομπ τον νίκησε, εμφανίστηκε ο Μπεν Μι "ως από μηχανής θεός" και έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο Έντερσον ήταν σταθερότατος όταν χρειάστηκε και έτσι το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπρέντφορντ είχε... τους πάντες μέσα στην περιοχή της. Τόνεϊ και Γουισά ήταν υπερβολικά μόνοι τους στην επίθεση, όμως αυτό δεν πολυενδιέφερε τον Τόμας Φρανκ. Μόνο σε στατικές φάσεις ανέβαζε τις γραμμές της η Μπρέντφορντ. Πάνω που οι ταχύτητες της Σίτι είχαν κάπως πέσει και ο ρυθμός του αγώνα είχε χαμηλώσει, ο Χάαλαντ βρήκε τον χώρο που έψαχνε.

Σε μια κλασική αντεπίθεση της Σίτι με... δύο πάσες, ο Έρλινγκ Χάαλαντ εκμεταλλεύτηκε και το γλίστρημα του Άγιερ (ξύπνησε μνήμες στους φίλους της Λίβερπουλ) και βρέθηκε τετ α τετ με τον Φλέκεν τον οποίο αυτή τη φορά δε δυσκολεύτηκε να νικήσει.

Η Μπρέντφορντ μετά το γκολ προσπάθησε να βγάλει μια αντίδραση με τον πιο φρέσκο Μοπέ στην επίθεση. Η Σίτι όμως δεν απειλήθηκε και βρήκε γκολ πάλι με τον Χάαλαντ, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά λόγω οφσάιντ του Γουόκερ (πήρε απίθανη πάσα του Ρόδρι). Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα βρήκαν κι άλλες φάσεις όμως ο Φλέκεν δε δεχόταν άλλο γκολ. Λίγο έλειψε να βάλει κιόλας στην τελευταία φάση αλλά χτύπησε το πόδι του Ρόδρι. Τελικά η νίκη για τη Σίτι ήρθε και ο Πεπ θα κοιμηθεί ήσυχος.