Με την πρεμιέρα του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπάσκετ να είναι αύριο (23/02), τα βλέμματα των μπασκετόφιλων πέφτουν στις μάχες των Χουάντσο Ερναγκόμεθ και Εργκίν Αταμάν στα "παράθυρα" για την πρόκριση στο Eurobasket 2025.

Με Ερναγκόμεθ και Ρούμπιο η Ισπανία για τα "παράθυρα" του Eurobasket 2025

Σπουδαίες αναμετρήσεις έχει το πρώτο "κύμα" των αναμετρήσεων για τα "παράθυρα" του Eurobasket 2025. Τα παιχνίδια έχουν, όπως αναμενόταν, και ελληνικό ενδιαφέρον με τον Χουάντσο Ερναγκόμεθ του Παναθηναϊκού να αντιμετωπίζει με την εθνική Ισπανίας την ευχάριστη έκπληξη του Μουντομπάσκετ 2023 Λετονία.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο στις κλήσεις του επανέφερε τον Ρίκι Ρούμπιο, με τον παίκτη της Μπαρτσελόνα να μην έχει αγωνιστεί ξανά σε αγώνα μετά την απόσυρσή του από το μπάσκετ κάποιους μήνες πριν.


Δύσκολη πρεμιέρα για τον Αταμάν κόντρα στην Ιταλία για το Eurobasket 2025

Σημαντική αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην Ιταλία, με τους γηπεδούχους να υποδέχονται την Τουρκία του Εργκίν Αταμάν. Η "σκουάντρα ατζούρα" με προπονητή τον Τζανμάρκο Ποτσέκο "κατεβάζει" πολύ καλή ομάδα, με αρκετούς παίκτες να παίζουν στη Euroleague, όπως ο Νίκολο Μέλι και ο Ακίλε Πολονάρα.

Ο προπονητής των "πρασίνων" από την άλλη έχει παίκτες της Euroleague στη διάθεσή του αλλά άφησε εκτός αποστολής τους Σέιν Λάρκιν και Σκότι Γουίλμπεκιν, με τον Ταρίκ Μπιμπέροβιτς να είναι ο "νατουραλιζέ" της ομάδας.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας των "παραθύρων" του Eurobasket 2025:

Group A

Σλοβενία - Ουκρανία (19:00)

Πορτογαλία - Ισραήλ (21:15)

Group B

Ισλανδία - Ουγγαρία (21:30)

Ιταλία - Τουρκία (21:30)

Group C

Σλοβακία - Βέλγιο (19:00)

Ισπανία - Λετονία (21:00)

Group D

Σουηδία - Βουλγαρία (20:00)

Γερμανία - Μαυροβούνιο (20:30)

Group H

Λιθουανία - Πολωνία (19:30)