Συναρπαστικές ήταν οι ρεβάνς για τον νοκ άουτ γύρο των playoffs του Europa Conference League, με τον Άγιαξ να "λυγίζει" σε ματς... φωτιά με 2-1 την Μπόντο Γκλιμτ στην παράταση και να παίρνει την πρόκριση στους "16" ενώ το εισιτήριο για την επόμενη φάσης της διοργάνωσης πήρε τόσο η Ντινάμο Ζάγκρεμπ όσο και η Σερβέτ. Δεν έφτανε η... ζωγραφιά του Μπακαμπού για τη Μπέτις.

Μπόντο/Γκλιμτ - Άγιαξ 1-2: Τέιλορ "λυτρωτής"... έστειλε τον "Αίαντα" στους "16"

Ο Άγιαξ τα βρήκε... σκούρα απέναντι στην αξιόμαχη Μπόντο Γκλιμτ που είχε μοναδικές ευκαιρίες στο ματς το οποίο οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου μίλησε η "φανέλα" του Αίαντα και χάρη στο... λύτρωτης του Τέιλορ στο 114' πήρε τη νίκη με 2-1 και κατ' επέκταση το εισιτήριο που τον οδηγεί στος "16" του Europa Conference League. Με 10 παίκτες ολοκήρωσαν το ματς οι δυο ομάδες, σε μια αναμέτρηση με πολλές "μονομαχίες" και  αρκετή ένταση.

Στο 34ο λεπτό, ο Άγιαξ που πίεζε από την αρχή τα καρέ των γηπεδούχων, άνοιξε λογαριασμό στο ματς στο 34ο λεπτό με τον Μπεργκχάους ο οποίος εξαπέλυσε φοβερό σουτ μέσα από την περιοχή το οποίο κατέληξε στα δίχτυα και "έγραψε" το 1-0 για τους Ολλανδούς. Στο 42ο λεπτό, η Μπόντο Γκλιμτ απείλησε με σουτ του Μπιόγκαρντ το οποίο κατέληξε άουτ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbtmnbb77x5)
Οι ισορροπίες άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό στο 49ο λεπτό καθώς ο Τάσος Σιδηρόπουλος που ήταν και ο άρχων του αγώνα, απέβαλε με απυεθείας κόκκινη τον Σούταλο με αποτέλεσμα ο Άγιαξ να μείνει με 10 παίκτες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbubrjypo0x)
Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα, ο "Αίαντας" παραλίγο να ισοφαριστεί αλλά ο Σόσα με σωτήρια επέμβαση έδιωξε πάνω στην γραμμή και απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, πέναλτι και αποβολή όμως ο Έλληνας ρέφερι που τσέκαρε τη φάση στο μόνιτορ αποφάνθηκε επιθετικό φάουλ με αποτέλεσμα να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbude1oxtmh)
Στο 65ο λεπτό, το ματς πήρε "φωτιά", αφού και η Μπόντο Γκλιμτ έμεινε με δέκα παίκτες αφού ο Γκρονμπέγκ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι οι δυο ομάδες είχαν απόλυτη αριθμητική ισορροπία. Παρά το... σοκ της αποβολής, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και ισοφάρισαν σε 1-1 στο 83ο λεπτό με φοβερό σουτ του Μπεργκ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbv0hlsiuw1)
Ο Άγιαξ παραλίγο να γνωρίσει τον αποκλεισμό στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας και συγκεκριμένα στην τελευταία φάση του αγώνα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Παπσκάρμο η οποία πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Ολλανδών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbvaa37423d)
Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου στο 96ο λεπτό η Μπόντο Γκλιμτ έχασε απίθανη ευκαιρία να κάνειτ ο 2-1 με τον Ζούγκελ ο οποίος αστόχησε σε κενή εστία αφήνοντας άπαντες άφωνους με την τελική του ενέργεια που θα μπορούσε να κρίνει και τη τύχη του ματς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbvjhkved8p)
Κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο απειλητικοί, ο Άγιαξ βρήκε το... χρυσό γκολ πρόκρισης με τον Τέιλορ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 14ο λεπτό με καταπληκτικό σουτ και... έστειλε την ομάδα του στους "16" αφήνοντας την Μπόντο Γκλιμτ που τα έδωσε όλαμε την πικρία του αποκλεισμού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbvziw3ndip)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Μπέτις 1-1: "Πέταξαν" για τους "16" του Europa Conference League οι Κροάτες

Σ΄ένα αρκετά ανταγωνιστικό παιχνίδι από την αρχή μέχρι το το τέλος και το highlight της βραδιάς να είναι η... ζωγραφιά του Μπακαμπού που έδωσε το προβάδισμα στη Μπέτις, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ βρήκε το γκολ "λύτρωσης" από τον Κανέκο με αποτέλεσμα το 1-1 να της δώσει την πρόκριση στους "16" του Europa Conference League.

Οι Κροάτες "άγγιξαν" το γκολ στο 22ο λεπτό με κεφαλιά του Πέτκοβιτς η οποία δεν του έκανε το... χατίρι και κατέληξε στο δοκάρι με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0 στα πρώτα λεπτά. Τον δρόμο προς τα δίχτυα τον βρήκε πρώτη η Μπέτις με γκολ-ποίημα του πρώην φορ του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού ο οποίος έστειλε με "μαγικό" τακουνάκι τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από μπαλιά του δεξιού φουλ μπακ των Ανδαλουσιάνων, Αϊτόρ Ρουϊμπάλκαι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbtmy34s50x)

Στο 59ο λεπτό, οι γηπεδούχοι που στο δεύτερο μέρος είχαν ανεβάσει... στροφές, "τιμώρησαν" την Μπέτις ισοφαρίζοντας σε 1-1 χάρη σε κοντινό πλασέ του Κανέκο ο οποίος έφερε στα ίσα το ματς και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Oι Ισπανοί "πίεζαν" για να βρουν ένα ακόμη γκολ που θα τους κρατούσε... ζωντανούς στο ματς ωστόσο δεν κατάφεραν να φτάσουν σε ένα ακόμη γκολ με αποτέλεσμα το 1-1 να παραμείνει μέχρι τέλους και τη Ντινάμο να πανηγυρίζει την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbuth33iltd)

Λουντογκόρετς - Σερβέτ 0-1: Με "χρυσό" γκολ του Κονιάτ πήρε την πρόκριση στους "16" του Conference League

Σ' ένα παιχνίδι χωρίς πολλές μεγάλες φάσεις, η Σερβέτ κατάφερε να βρει το "χρυσό' γκολ πρόκρισης κόντρα στην Λουντογκόρετς, με το γκολ του Κονιάτ από το 6ο λεπτό να είναι και το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση και έφερε το πολυπόθητο εισιτήριο για τη φάση των "16" του Europa Conference League.

Η Σερβέτ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με το... καλημέρα αφού μόλις στο 6ο λεπτό ο Κονιάτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0. Οι δυο ομάδες δεν δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με αποτέλεσμα να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ 1-0 των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο μέρος, η Λουντογκόρετς βγήκε με διάθεση να απειλήσει με στόχο να βρει το γκολ ομως δεν κατάφερε να φτάσει κοντά στην επίτευξη τέρματος με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να.. αντέξουν στην πίεση και να διατηρήσουν το υπέρ τους 1-0 μέχρι τέλους.