Πολύ καλή εμφάνιση για τον Στέφανο Τσιτσιπά και πρόκριση στα ημιτελικά του τουρνουά στο Λος Κάμπος. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 2-0 σετ (7-6, 6-3) του Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς και θα βρει στο δρόμο για τον τελικό τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρουντ.

Καλό ξεκίνημα ο Κοβάσεβιτς - Καλύτερο φινάλε όμως ο Τσιτσιπάς 

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Κοβάσεβιτς να κάνει το μπρέικ στο πρώτο κιόλας σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή, κάνοντας γρήγορα το 2-0.

Κράτησε εύκολα και το σερβίς του με love game με τον Τσιτσιπά να ψάχνει τρόπους να αντιδράσει. Αρχικά μείωσε σε 3-1 και στη συνέχεια βρήκε μπροστά του τρεις ευκαιρίες για μπρέικ, προηγούμενος με 0-40 στο πέμπτο γκέιμ.

Παρά τις δύο πρώτες χαμένες προσπάθειες τελικά έκανε το μπρέικ κάνοντας το 3-2 στα γκέιμς. Από εκεί και μετά οι δύο αντίπαλοι κρατούσαν με δυσκολία το σερβίς τους μέχρι και το 5-4.

Στα επόμενα δύο γκέιμς Τσιτσιπάς και Κοβάσεβιτς πήραν love game εκατέρωθεν διαμορφώνοντας το 6-5 υπέρ του Αμερικάνου, με τον Έλληνα τενίστα να σερβίρει για να οδηγήσει το σετ στο τάι μπρέικ.

Έτσι κι έγινε, με τον Τσιτσιπά να κάνει εύκολα το 6-6 και να είναι απόλυτα ψύχραιμος στο τελευταίο σκέλος του σετ παίρνοντας το με 7-6 κάνοντας διαδοχικά μίνι μπρέικ.


Έκανε το κρίσιμο μπρέικ και πήρε τη νίκη - πρόκριση ο Τσιτσιπάς

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ήταν διαφορετικά, με τους δύο τενίστες να δίνουν περισσότερη βάση στο σερβίς τους κρατώντας το στα πρώτα γκέιμ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Το κρίσιμο γκέιμ ήταν το έβδομο με τον Τσιτσιπά να επιστρέφει από το 40-15 στο σερβίς του αντιπάλου του. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε στη μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε να κάνει το μπρέικ, παίρνοντας το προβάδισμα με 2-5 στο δεύτερο σετ.

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τον αγώνα εμφατικά καθώς στο τελευταίο σερβίς του δεν άφησε την ευκαιρία στον Κοβάσεβιτς να πάρει ούτε έναν πόντο και με love game ολοκλήρωσε την νίκη του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λος Κάμπος στο Μεξικό εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρουντ, που βρίσκεται στη θέση Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.