Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάζεται νίκες για να ανεβάσει τη ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας της χρονιάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 2-0 (6-3, 6-0) σετ του Αλεκσάνταρ Βούκιτς και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Λος Κάμπος στο Μεξικό.  

Πήρε το σετ παρά τα λάθη του ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Βούκιτς

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς ο Βούκιτς είχε διπλή ευκαιρία για να κάνει το πρώτο μπρέικ του αγώνα, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να κρατήσει το σερβίς "γράφοντας" το 1-0.

Ο Αυστραλός απάντησε με love game, αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε γρήγορα το 2-1 κρατώντας εύκολα το δικό του σερβίς. Το τέταρτο γκέιμ ήταν και το κρισιμότερο με τον Έλληνα τενίστα να προηγείτα με 0-40.

Παρά το μεγάλο του πλεονέκτημα ο Τσιτσιπάς δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του με τον Αυστραλό να ισοφαρίζει σε 40-40, αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής με την πέμπτη(!) προσπάθεια κατάφερε να κάνει το 3-1 υπέρ του.

Στη συνέχεια μπόρεσε με δυσκολία να κρατήσει το σερβίς του παρά τις ευκαιρίες για μπρέικ από τον αντίπαλο του διαμορφώνοντας το 4-1 και αποκτώντας ισχυρό προβάδισμα για το σετ.

Το μοναδικό που χρειάστηκε από εκεί και μετά ο Τσιτσιπάς ήταν να κρατήσει το σερβίς του και το έκανε με απόλυτη επιτυχία διαμορφώντας το 6-3 και το 1-0 σετ.

Μονόλογος το δεύτερο σετ για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Το δεύτερο σετ θα έλεγε κανείς πως ήταν παράσταση για ένα ρόλο με τον Βούκιτς να μην φέρνει καμία αντίσταση στον Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Τσιτσιπάς μπόρεσε και έκανε γρήγορα το μπρέικ εκμεταλλευόμενος τις συνεχόμενες καλές απαντήσεις του στο σερβίς του Αυστραλού κάνοντας το 1-0 κατευθείαν.

Ο Βούκιτς δεν μπόρεσε να απαντήσει και να κάνει το πρώτο του μπρέικ στον αγώνα, σε αντίθεση με τον Έλληνα πρωταθλητή που έκανε γρήγορα το 3-0.

Το τελικό 6-0 στο δεύτερο σετ έδειξε απόλυτα την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά στον υπόλοιπο αγώνα που κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο δρόμο του προς την υπεράσπιση του τίτλου στος Λος Κάμπος του Μεξικού, θα βρει τον Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς με τον Αμερικάνο τενίστα να επικρατεί με 2-1 σετ του Χιτζικάτα

Stefanos Tsitsipas vs Aleksandar Vukic .. Full Match Highlights .. R2 .. Los Cabos 2024