Τις σχέσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τις ομάδες από το Ισραήλ δεν θα έλεγε κανείς τις καλύτερες δυνατές. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν τέσσερις φορές και έχουν "πληγωθεί" σε όλες. Από φάσεις ομίλων Champions League μέχρι και προκριματικά Europa League το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο.

Από 6-2 με τη Λεβερκούζεν... 3-0 από τη Μακάμπι Χάιφα για τον Ολυμπιακό

Βλέποντας κάποιος τις αντιπάλους που θα μπορούσε να κληρωθεί ο Ολυμπιακός για τους "16" του Europa Conference League, το όνομα της Μακάμπι Τελ Αβίβ "ακούγεται" καλύτερο. Με την προϊστορία που έχουν όμως οι "ερυθρόλευκοι" κόντρα σε ομάδες του Ισράηλ, η κλήρωση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Πρώτη φορά που οι Πειραιώτες "έμπλεξαν" με ισραηλινή ομάδα ήταν τη σεζόν 2002/03 κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα για τους ομίλους του Champions League. Η ομάδα του Τάκη Λέμονη μόλις έχει "ρεζιλέψει" την Μπάγερ Λεβερκούζεν με το περιβόητο 6-2 στη Ριζούπολη.

Με την ψυχολογία στα ύψη ταξίδεψαν στην Κύπρο για να αντιμετωπίσουν τους Ισραηλινούς και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι. Το τελικό 3-0 και η εύκολη επικράτηση της Μακάμπι Χάιφα του "χοντρούλη" Γιακούμπου Αγιεγκμπένι επανέφερε στην... πραγματικότητα τον Ολυμπιακό που στο τέλος τερμάτισε στην τέταρτη θέση του ομίλου του.

2002-03 ΜΑΚΑΜΠΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0 (ΤΣ.Λ)


Λίνεν και Σάντσεθ "τελείωσαν" μετά τους αποκλεισμούς από ομάδες του Ισραήλ

Η αμέσως επόμενη φορά που συναντήθηκαν οι "ερυθρόλευκοι" με ομάδα από το Ισραήλ ήταν τη σεζόν 2010/11 στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League με αντίπαλο τότε την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός είχε στον πάγκο του τον Έβαλντ Λίνεν και ταξίδεψε στο Ισραήλ με "προίκα" το 2-1 του πρώτου αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" αλλά τα πράγματα εκεί ήταν τελείως διαφορετικά.

Η ρεβάνς του "Μπλούμφιλντ" ήταν εφιαλτική για τους Πειραιώτες που ηττήθηκαν με 1-0, με τον Γερμανό τεχνικό να αντικαθίσταται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε λίγο καιρό μετά.


2010-11 ΜΑΚΑΜΠΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (Π.Γ.Λ)

Έξι χρόνια μετά ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο Ισράηλ για να αντιμετωπίσει την... άγνωστη Χαποέλ Μπερ Σεβά μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα. Με τον Βίκτορ Σάντσεθ να είναι στην τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων", οι Πειραιώτες ήταν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Το παιχνίδι έμελλε να είναι το τελευταίο του στον πάγκο του Ολυμπιακού με το 1-0 στο 78ο λεπτό να αφήνει εκτός συνέχειας της διοργάνωσης την ομάδα του Πειραιά, με τον Μπαράκ Μπακχάρ να ακούγεται από εκείνη τη μέρα συνεχόμενα στα ρεπορτάζ των "ερυθρολεύκων".

Χάποελ Μπερ Σεβά - Ολυμπιακός 1-0 Hapoel Be'er Sheva - Olympiacos Highlights 1-0 (CL) {3/8/2016}

Το τέλος του Μαρτίνς από τον Ολυμπιακό μετά την "τεσσάρα" από την Μακάμπι Χάιφα

Τελευταίο και δυνατότερο χτύπημα ήταν το συναπάντημα του Ολυμπιακού με την Μακάμπι Χάιφα μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στα προκριματικά του Champions League της σεζόν 2022/23.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ως προπονητή τον πετυχημένο Πέδρο Μαρτίνς που είχε οδηγήσει τα προηγούμενα χρόνια την ομάδα σε συνεχόμενους τίτλους στη Super League. Στις 27/7/2022 όμως τα πράγματα ανατράπηκαν ανάμεσα στον Πορτογάλο προπονητή και τον Ολυμπιακό.

To 0-4 ήταν μία από τις πιο "μάυρες" σελίδες στην ιστορία των Πειραιωτών με τον Πέδρο Μαρτίνς να αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό

Ολυμπιακός - Μακάμπι Χ. 0-4 | Highlights - UEFA Champions League 22/23 - 27/07/22 | COSMOTE SPORT HD