Ο Ολυμπιακός είναι στους 16 του Europa Conference League! Οι ερυθρόλευκοι όπως και στο πρώτο παιχνίδι, μπλόκαραν το παιχνίδι της Φερεντσβάρος και  στο δεύτερο και πήραν μια πανάξια και κυριαρχική πρόκριση. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει νοικοκυρέψει απόλυτα τους ερυθρόλευκους οι οποίοι έχοντας αυτή την εικόνα μπορούν να ονειρεύονται μακριά στη διοργάνωση. Προς το παρόν όμως, το μυαλό βρίσκεται στον αντίπαλο που θα προκύψει από την αυριανή κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν (23/2, 14:00). 

Διαβασμένο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, σπουδαία δουλειά από την τριάδα Έσε, Όρτα, Τσικίνιο

Σε αντίθεση με ότι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου παιχνιδιού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ πιο διαβασμένος και ήλεγχε το παιχνίδι. Ο Μεντιλίμπαρ παρέταξε την ομάδα του με την καθιερωμένη πλέον τριάδα στα χαφ με Έσε, Όρτα και Τσικίνιο να μην αφήνουν το παραμικρό κενό στους μέσους των Ούγγρων ώστε να προωθήσουν το παιχνίδι της ομάδας τους. 

Οι πρώτες φάσεις των ερυθρόλευκων ξεκίνησαν μετά το 15' με τον Όρτα να προειδοποιεί. Ένα από τα πολλά δείγματα γραφής της δουλειάς του Μεντιλίμπαρ είναι πως και τα πρώτα πέντε κόρνερ των ερυθρόλευκων εκτελέστηκαν με διαφορετικό τρόπο, απόδειξη του πόση έμφαση έχει δοθεί και στις στατικές φάσεις. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbw6m7hvatt)

Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που δικαιούταν με πέναλτι του Ελ Κααμπί

Μέχρι το πρώτο μισάωρο στο γήπεδο υπήρχε μόνο Ολυμπιακός με τον Ελ Κααμπί να βρίσκει δύο κεφαλιές εντός περιοχής οι οποίες όμως δεν κατέληξαν στην εστία. Από εκεί και έπειτα οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα καλό... εξάλεπτο στο οποίο όμως δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις τον Πασχαλάκη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbwfqgsqw7l)

Τότε ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε και βρήκε δύο σπουδαίες ευκαιρίες αρχικά με τετ α τετ του Φορτούνη μετά από μαγική κάθετη του Όρτα και στη συνέχεια με τον Ποντένσε ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος πάσα προς τα πίσω αλλά αστόχησε από άκρως ευνοϊκή θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbwnbxyzmpd)

Εν τέλει η κυριαρχία του Ολυμπιακού μετουσιώθηκε σε γκολ από τον... συνήθη ύποπτο. Ο Ελ Κααμπί είδε τον Μαέ να μπλοκάρει με το χέρι την κεφαλιά του και ο Τουρπέν αν και χρειάστηκε τη συμβολή του VAR, υπέδειξε την ξεκάθαρη παράβαση. Ο Τυνήσιος φορ είχε πάρει κατευθείαν την μπάλα και με όμορφη εκτέλεση νίκησε τον Ντιμπούζ για το 0-1, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbwqatw6gjd)

Ο Πασχαλάκης ανησύχησε ελάχιστα στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός πήρε πανάξια πρόκριση

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμενόμενο ότι η Φερεντσβάρος θα προσπαθούσε να βγάλει αντίδραση. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρει φάσεις με κύριο εκφραστή τον Ελ Κααμπί αλλά δεν κατάφερε κάτι αξιόλογο. Αντίθετα οι Ούγγροι απείλησαν με ένα κόρνερ στο οποίο ο Πασχαλάκης αισθάνθηκε ευάλωτος αλλά η κεφαλιά κατέληξε άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αλλά τα κενά των γηπεδούχων στην άμυνα αυξάνονταν. Ο Ολυμπιακός όμως δεν είχε την ταχύτητα στις αντεπιθέσεις με την κόπωση των παικτών του Μεντιλίμπαρ οι οποίοι είχαν το ντέρμπι της Κυριακής στην Τούμπα να είναι μεγαλύτερη από τους πιο φρέσκους Ούγγρους που δεν είχαν αγώνα πρωταθλήματος. Οι εμπνέυσεις όμως δεν έλειπαν με τον Ποντένσε να αιφνιδιάζει τον Ντιμπούζ με σέντρα "Ραμπόνα". 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbxim3nrmf5)

Για το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ο Μεντιλίμπαρ έριξε στο ματς τους Μασούρα και Ιμπόρα προκειμένου να δώσει φρεσκάδα και ηρεμία στην ομάδα του ενώ λίγο αργότερα άλλαξε φορ βάζοντας τον Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος είχε και τη μεγαλύτερη ευκαιρία για το 0-2 στο 84' όμως ο Ντιμπούζ τον σταμάτησε εντυπωσιακά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czbxtj0jao1d)

Οι φάσεις στα τελευταία λεπτά ήταν ελάχιστες με τον σταθερότατο στις εξόδους του Πασχαλάκη να μη χρειάζεται να επέμβει με κάποια απόκρουση καθώς οι Ούγγροι είτε αστοχούσαν είτε... δεν σούταραν καν. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πανάξια στους 16 του Europa Conference League!

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Φερεντσβάρος (Ντ. Στάνκοβιτς): Ντιμπούζ, Γουίνγκο (46' Μακρέτσκις), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67' Ραμίρεζ), Ζακάριασεν (67' Μπεν Ρομντάν), Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος (86' Κατονά), Βάργκα, Κόδρο (46' Πέσιτς)

Ολυμπιακός (Χ. Λ. Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90' Καρβάλιο), Όρτα (74' Ιμπόρα), Φορτούνης (74' Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (79' Γιόβετιτς).