Το πρόγραμμα του NBA μπορεί να είχε λίγες αναμετρήσεις αλλά ήταν αμφίρροπες, με τους Μπόστον Σέλτικς να αποδεικνύουν ξανά πως δεν έχουν αντίπαλο στην Ανατολή κερδίζοντας και τους ανεβασμένους Νιου Γιορκ Νικς. Νίκες έστω και δύσκολα πήραν Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Ορλάντο Μάτζικ.

"Αράζουν" στην κορυφή της Ανατολής του NBA οι Μπόστον Σέλτικς

Σημαντικό "διπλό" στη Νέα Υόρκη κόντρα στου Νικς πέτυχαν οι Μπόστον Σέλτικς στο ντέρμπι της Ανατολής με 102-116. Οι "Κέλτες" με την επικράτηση τους αυτή πήραν διαφορά επτά τουλάχιστον νικών στη κορυφή της περιφέρειας τους και δύσκολα θα χάσουν στο τέλος το απόλυτο πλεονέκτημα

Οι γηπεδούχοι από την άλλη έχουν μάθει να ζουν με την απουσία του Τζούλιους Ραντλ και "παλεύουν" για να μείνουν στις θέσεις που οδηγούν στα playoff. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζέιλεν Μπράουν με 30 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ για τους Νικς ακόμη ένα φανταστικό παιχνίδι έκανε ο έτερος Τζέιλεν του παρκέ με τον Μπράνσον να τελειώνει τον αγώνα με 34 πόντους και 9 ασίστ.

Boston Celtics vs New York Knicks Full Game Highlights | Feb 24 | 2024 NBA Season

Οδηγούν την κούρσα της Δύσης στο NBA οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς

Νίκη που τους ανέβασε στη πρώτη θέση της Δύσης πήραν οι Τίμπεργουλβς με 101-86 κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς στη Μινεσότα. Έφτασαν τις πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια και θέλουν να εκμεταλλευτούν τα επόμενα πέντε παιχνίδια που είναι στην έδρα τους για να ξεφύγουν βαθμολογικά.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους - που αγωνίστηκαν χωρίς τον Ρούντι Γκομπέρ - ήταν ο Άντονι Έντουαρντς με 30 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ πήρε σημαντικές βοήθειες από τον Καρλ - Άντονι Τάουνς που τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από τους φιλοξενούμενους υπήρξαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων αλλά κανένας δεν ξεχώρισε ουσιαστικά.

Anthony Edwards Scores 29 Points Against Nets | 02.24.24

Με "τρελό" καλάθι και φάουλ του Μπανκέρο πήραν τη νίκη οι Ορλάντο Μάτζικ

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, σπουδαία μάχη έγινε στο Ντιτρόιτ με τους Πίστονς να ηττώνται στο φινάλε από τους Ορλάντο Μάτζικ με 109-112. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μία... ανάσα πριν την μεγάλη ανατροπή θέλοντας να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Πάολο Μπανκέρο.

Ο Αμερικάνος φόργουορντ - σέντερ πέτυχε ένα πολύ δύσκολο καλάθι και φάουλ ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη που τη φέρνει πιο κοντά στα playoff της Ανατολής. Οι Πίστονς - που παρέμειναν στην τελευταία θέση του NBA - είχαν ως κορυφαίο τον Κέιντ Κάνιγχαμ που οκοκλήρωσε τον αγώνα με 26 πόντους.

Final 1:36 WILD ENDING Magic vs Pistons 🚨👀 | February 24, 2024