Η ΑΕΚ πήρε σπουδαία νίκη με 1-3 στην έδρα της Λαμίας και παρέμεινε στη κορυφή της Super League. Μετά το τέλος του αγώνα όμως, βγήκε η είδηση της ημέρας με τον Λεωνίδα Βόκολο να αναφέρει τη συμφωνία της "Ένωσης" με τον Σωτήρη Τσιλούλη. Ο "γάμος" αυτός μάλιστα ήταν και ο λόγος που ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση.

To πρώτο πέρασμα από τη Λαμία του Τσιλούλη και η πρώτη εκτόξευση

Ο Σωτήρης Τσιλούλης πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τη φανέλα της Λαμίας, κάτι που "εξαργυρώνει" με τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΕΛ τη καριέρα του για να μεταπηδήσει τον επόμενο χρόνο στις Σέρρες.

Το καλοκαίρι το 2015 πήγε για πρώτη φορά στη Λαμία, με την ομάδα όμως να μη βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία. Τα επόμενα χρόνια πέρασε από Αναγέννηση Καρδίτσας και Απόλλων Λάρισας μέχρι να κάνει το μεγάλο του βήμα το 2018 στην ομάδα του Πανιωνίου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cqr0w6zqd5dl)

Ο Πανιώνιος και η πρώτη γνωριμία του Τσιλούλη με τη Super League

Ο "Ιστορικός" ήταν η πρώτη γνωριμία του Τσιλούλη με τη Super League, στον οποίο έμεινε για δύο χρόνια έχοντας σε 63 παιχνίδια, 10 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Η μεγάλη κατηγορία του... άρεσε με αποτέλεσμα να πάει στη συνέχεια στον Απόλλων Σμύρνης.

Εκεί μέτρησε άλλες 51 συμμετοχές πετυχαίνοντας πέντε γκολ και δύο ασίστ. Ακολούθησε η Λαμία και το μεγάλο "μπαμ" στη καριέρα του, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να κάνει μία πολύ καλή σεζόν πέρσι με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ σε 30 αναμετρήσεις. βοηθώντας την ομάδα να παραμείνει στη κατηγορία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cvkgpu28vjll)

Η φανταστική χρονιά με τη Λαμία και το... εισιτήριο για την ΑΕΚ

Η φετινή όμως χρονιά του είναι εκείνη που του άνοιξε τον δρόμο για υψηλές "πτήσεις". Τα 5 γκολ και οι 3 ασίστ σε 21 συμμετοχές ήταν το εισιτήριο του για την ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα να δίνει το... πράσινο φως για τη μεταγραφή του Τσιλούλη στην "Ένωση".

Ο Αργεντίνος προπονητής αρέσκεται σε ποδοσφαιστές που μπορούν να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία θέσεις, με τον 28χρονο μεσοεπιθετικό να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις τις επίθεσεις. Ο Λεωνίδας Βόκολος τον χρησιμοποιούσε κυρίως στο αριστερό άκρο αλλά και ως δεύτερο επιθετικό, με τον ίδιο να αποδίδει άριστα στις εντολές του προπονητή του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cz7muru1a629)