Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΚ στη Λαμία, με την παράδοση να... συνεχίζεται. Η "Ένωση" που είχε μεγάλα... κέφια στην επίθεση, εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια της ομάδας του Λεωνίδα Βόκολου που λόγω και της απουσίας του Καρλίτος στερήθηκε σε... φαντασία και δημιουργία στο επιθετικό κομμάτι, επιβλήθηκε με 3-1 για την 24η αγωνιστική της Super League και συνεχίζει να διατηρείται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ο Άμραμπατ που έβγαλε δυο ασίστ τις οποίες μετουσίωσαν σε γκολ οι "κιτρινόμαυροι".


Έλυσε τον γόρδιο δεσμό η ΑΕΚ με καρφωτή κεφαλιά του Βίντα

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Αν και η ΑΕΚ είχε την κατοχή και τη μπάλα στα πόδια της έβρισκε μπροστά της το καλά οργανωμένο σύνολο της Λαμίας που έδινε ιδιαίτερη έμφαση στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι από την αρχή με στόχο να περιορίσει τις επιθετικές αρετές και επιθέσεις των "κιτρινόμαυρων".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdhjgxkizfd)
Οι στημένες φάσεις που είναι και ένα από τα δυνατά σημεία της "Ένωσης" έδωσαν τη λύση στους φιλοξενούμενους οι οποίοι άνοιξαν λογαριασμό στο ματς (0-1) στο 17ο λεπτό με τον Βίντα. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε ιδανικά το κόρνερ και ο Κροάτης στόπερ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας στην ομάδα του το προβάδισμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdhl0ivfwcp)

Ο Ελίασον έδωσε... αέρα δυο τερμάτων στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι απειλητική, είχε ευκαιρία με σουτ του Τσούμπερ από δύσκολη γωνία στο 27ο λεπτό το οποίο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας ωστόσο όσο κυλούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές ενώ είχαν στιγμή στο 32ο λεπτό με σουτ του Τόσιτς το οποίο μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα (35'), η ΑΕΚ είχε καλή ευκαιρία με τον Σιντιμπέ ο οποίος έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ έπειτα από φοβερή εκτέλεση φάουλ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdhxwz5ifht)
Αν και οι γηπεδούχοι είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έδειχναν να πατάνε καλύτερα από τους φιλοξενούμενους και απείλησαν με κεφαλιά του Μάλτσι (39') είδαν την "Ένωση" να πιέζει και να ανταμείβεται βρίσκοντας ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 41ο λεπτό με τον Ελίασον, ο οποίος έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Πινέδα, έκανε το ιδανικό πλασέ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του λίγο πριν πάει στα αποδυτήρια.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdi42o8gt8h)

Ασταμάτητη η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για τρίτη φορά

Η Λαμία είχε ξεκάθαρο στόχο να περάσει στην... αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος γνωρίζοντας πως είχε να ανέβει ένα "βουνό" όντας με δυο γκολ πίσω στο σκορ. Στο 49ο λεπτό ήταν η στιγμή του Πινέδα να απειλήσει την εστία της Λαμίας όμως ο Κοσέλεφ είχε... απάντηση στο σουτ του Μεξικανού ενώ έξι λεπτά αργότερα (54') ο Μολδαβός γκολκίπερ είπε "όχι" στον Ελίασον που βγήκε σε τετ-α-τετ και δοκίμασε σουτ μετά από φοβερή κάθετη του Τσούμπερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdiu2jo698p)

Στο 57ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία με σουτ του Τόσιτς το οποίο απέκρουσε με υπερένταση ο Στάνκοβιτς, σ' ένα σημείο που ο αγώνας είχε πολύ καλο ρυθμό εκατέρωθεν για τις δυο ομάδες. Στο 63ο λεπτό, η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων με μεγάλο πρωταγωνιστή ξανά τον Άμραμπατ που από τα δικά του πόδια προήλθε η ασίστ στον Τσούμπερ που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτα διαμορφώνοντας το 3-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdj42wazv49)

Μείωσε η Λαμία με γκολ του Σίντκλεϊ και... βομβαρδισμός ευκαιριών με δυο δοκάρια

 Η Λαμία είχε άμεση απάντηση στο γκολ που δέχτηκε στο 63ο λεπτό και ένα λεπτό αργότερα (64') μείωσε σε 1-3 με γκολ του Σίντκλεϊ ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και με ωραίο σουτ από δύσκολη γωνία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Στάνκοβιτς, μια φάση που ελέγχθηκε και από το VAR.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdj42wkm5xt)
Μετά το γκολ της Λαμίας το ματς πήρε μια... άγρια ομορφιά και ακολούθησε μια σειρά χαμένων ευκαιριών για τις δυο ομάδες, αρχής γενομένης από την ΑΕΚ που στο 68ο λεπτό λίγο έλειψε να πετύχει και τέταρτο γκολ όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι έπειτα από κεφαλιά του Ελίασον η οποία προήλθε έπειτα από μια ακόμη εξαιρετική μπαλιά του Άμραμπατ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdjdbm7dw09)
Η Λαμία που στα εναπομείναντα λεπτά είχε ανεβάσει τις γραμμές της με στόχο να βρει ένα ακόμη γκολ, είχε απίστευτη διπλή χαμένη ευκαιρία στο 76ο λεπτό. Ο Σίντκλεϊ εξαπέλυσε σουτ το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Στάνκοβιτς που απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του ενώ πήρε το ριμπάουντ ο Σιμόν που από την "καρδιά" της περιοχής έκανε κεφαλιά η οποία πέρασε άουτ.

Σε διάστημα ενός λεπτού, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με σουτ των Φερνάντες (88') και Μάνταλου (89') ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+4'), ο Σταύρος Πήλιος λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το... χατίρι και στο σουτ που δοκίμασε με το δεξί (!) κατέληξε στο οριζόνιο δοκάρι και έτσι το 3-1 υπέρ της ΑΕΚ παρέμεινε μέχρι τέλους.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdjnal1v9yx)
ΠΑΣ Λαμία: Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης (59' Σαντάνα), Νούνιες, Σίντκλεϊ, Τόσιτς (59' Λέικ), Σλίβκα, Μάλτσι (77' Τσούκαλος).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα (68' Λιούμπιτσιτς), Τσούμπερ (68' Μάνταλος), Άμραμπατ (81' Πισάρο), Ελίασον (81' Π. Φερνάντες), Πόνσε (81' Αραούχο).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czdjrt6k6sxd)