Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν νίκησε στο "Παρκ ντε Πρενς" τη Ρεν, 1-1, και η Ντόρτμουντ έχασε με ανατροπή εντός έδρας από τη Χοφενχάιμ, 3-2, σε δύο από τα σημαντικά παιχνίδια που γίνονται το τετραήμερα 23-26 Φεβρουαρίου για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Παρί, μάλιστα, σώθηκε στο 90+7', ενώ για την Ντόρτμουντ, που ψάχνει με νύχια και με δόντια να κρατήσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου στην Bundesliga. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Λαμπάδα στον Γκονσάλο Ράμος από την Παρί


Ενώ η κατάκτηση του πρωταθλήματος, τρίτου διαδοχικού, 10ου σε 12 χρόνια και 12ου συνολικά για την Παρί Σεν Ζερμέν δεν τίθεται εν αμφιβόλω, οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε δεν θέλουν να χάνουν έδαφος, προκειμένου να προετοιμάζονται απρόσκοπτα για το μέλλον τους στο Champions League, που αναμένεται να έχει βάθος ειδικά μετά το 2-0 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ για το πρώτο ματς της φάσης των "16" . 

Αν είναι αυτό το προκείμενο, δεν τα κατάφεραν καλά, καθώς παραχώρησαν ισοπαλία, 1-1, στη Ρεν, στο ματς του "Παρκ ντε Πρενς" για την 23η αγωνιστική της Ligue 1, ένα αποτέλεσμα που πρέπει να τους κάνει χαρούμενους. 


europaika_protathlimata_paris_saint_germain_rennes


Η Ρεν προηγήθηκε στο 33' με τον Αμίν Γκουίρι και σφιχταγκάλιαζε τη νίκη έως το 90+7', όμως τότε ο Γκονσάλο Ράμος, που αντικατέστησε τον Κιλιάν Εμπαπέ στο 65', ισοφάρισε και χάρισε το βαθμό στους (επίδοξους) πρωταθλητές Γαλλίας. Η Παρί δεν είναι για να ανησυχεί, αφού έχει 54 βαθμούς, με τη δεύτερη Μπρεστ να είναι στους 43 και την τρίτη Μονακό στους 41. Η Ρεν, από τη μεριά της, έχει 35 και είναι έβδομη, ακολουθώντας κατά πόδας την πέμπτη Λιλ (38) και την έκτη Λανς (36), δηλαδή τις ομάδες που βρίσκονται σε θέσεις οι οποίες χαρίζουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. 


paris_saint_germain_mbappe_europaika_protathlimata


Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Βρίσκει ένα πρόβλημα για κάθε λύση η Ντόρτμουντ



Σε ό,τι αφορά το ματς για την 23η αγωνιστική της Bundesliga, η Μπορούσια Ντόρτμουντ έχει βάλει ως στόχο να... χαρίσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στο Champions League στη Λειψία. Μπήκε στο εντός έδρας ματς με τη Χοφενχάιμ στους 40 βαθμούς, έναν πάνω από τη Λειψία η οποία έχασε 2-1 το Σάββατο από την Μπάγερν Μονάχου, και βγήκε με... 40 βαθμούς,  καθώς ηττήθηκε 3-2, αν και προηγούνταν 2-1. Και σε αυτό το ματς, όπως συμβαίνει τα τελευταία... 12 χρόνια, δηλαδή μετά την τελευταία κατάκτηση πρωταθλήματος με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο, η Ντόρτμουντ δημιουργεί ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Μία ομάδα την κυνηγά, καθώς η έκτη Άιντραχτ έχει 34 βαθμούς, και θέλει να το κάνει... ντέρμπι. 


dortmund_hoffenheim_bundesliga_europaika_protathlimata


Με Ντόνιελ Μάλεν στο 21' και Νίκο Σλότεμπεργκ στο 25' ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0, από το γκολ του Ιχίας Μπεχού στο 2',  αλλά τιμωρήθηκε σε παραπλήσιο διάστημα και μάλιστα με ένα θύτη, τον Μαξιμιλιάνε Μπέιερ, που σκόραρε δις στο 61' και το 64'. Η Ντόρτμουντ, αξίζει να υπενθυμιστεί, ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Μάιντς την τελευταία αγωνιστική της προηγούμενης σεζόν για την Bundesliga και... χάρισε το πρωτάθλημα, 11ο διαδοχικό, στην Μπάγερν. Ύστερα από 23 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, η Χοφενχάιμ έχει 30 βαθμούς και είναι έβδομη. 


dortmund_hoffenheim_europaika_protathlimata_bundesliga