Άλλη μία έκπληξη, και μάλιστα με το ίδιο θύμα, ενείχε η δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών στο Eurobasket 2025 για τους τέσσερις πρώτους ομίλους. Η Ισπανία έχασε και στο Βέλγιο, 58-53, και, μετά το "διπλό" της Λετονίας, είναι ουραγός του τρίτου ομίλου. Οι Ισπανοί στηρίχθηκαν στον Μπριζουέλα, αλλά δεν ήταν αρκετός, ενώ ο Ρούμπιο έπαιξε λίγο περισσότερα από 13 λεπτά και ήταν θετικός. 

Το ίδιο πήγαν να πάθουν και οι Τούρκοι, και μάλιστα εντός έδρας. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, που ξεκίνησε με ήττα εκτός έδρας από τους Ιταλούς, πήγαν να πέσουν θύμα τρανταχτής έκπληξης από την Ισλανδία, ωστόσο σώθηκαν με το σουτ του Ταρίκ Μπιμπέροβιτς 2'' πριν τη λήξη και γι' αυτό τώρα βρίσκονται στη δεύτερη θέση του ομίλου που πρωτεύει η Ιταλία, η οποία πέρασε εύκολα από την Ουγγαρία.

Στον α' όμιλο η Σλοβενία έκανε το 2 στα 2 με το Ισραήλ, ενώ η Πορτογαλία έκανε εντυπωσιακό "διπλό" στην Ουκρανία και πέτυχε την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση. 

Τέλος, στο δ' όμιλο εγένετο... τετραπλή ισοβαθμία με τη Βουλγαρία να νικά τη Γερμανία εντός έδρας, ενώ το Μαυροβούνιο συνέτριψε τη Σουηδία. Αποτέλεσμα ήταν να έχουν και οι τέσσερις ομάδες από μία νίκη και από μία ήττα. 

Eurobasket 2025: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία των τεσσάρων πρώτων ομίλων (2η αγωνιστική) 

Α' όμιλος

Σλοβενία-Ισραήλ 88-79
Ουκρανία-Πορτογαλία 77-79
Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια): Σλοβενία 4, Ισραήλ 3, Πορτογαλία 3, Ουκρανία 2

Β' όμιλος

Τουρκία-Ισλανδία 76-75
Ουγγαρία-Ιταλία 62-83
Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια): Ιταλία 4, Τουρκία 3, Ισλανδία 3, Ουγγαρία 2

Γ' όμιλος

Λετονία-Σλοβακία 64-52
Βέλγιο-Ισπανία 58-53
Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια): Λετονία 4, Βέλγιο 4, Σλοβακία 2, Ισπανία 2

Δ' όμιλος

Βουλγαρία-Γερμανία 67-62
Μαυροβούνιο-Σουηδία 95-70
Η βαθμολογία (σε δύο παιχνίδια): Γερμανία 3, Μαυροβούνιο 3, Βουλγαρία 3, Σουηδία 3