Με τέσσερα παιχνίδια που έγιναν τη Δευτέρα για τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική σε LaLiga, Serie A και Premier League, με το χατ τρικ του Πάολο Ντιμπάλα επί της Τορίνο, για λογαριασμό της Ρόμα, να ξεχωρίζει, αλλά και την επιστροφή της Τζιρόνα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος να μην περνά αδιάφορη. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Διεκδικεί ό,τι μπορεί η Τζιρόνα


Η Τζιρόνα μπορεί να είναι οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης με το πέρας της 26ης αγωνιστικής για τη LaLiga, παρ' όλα αυτά, με το 3-0 επί της Ράγιο Βαγεκάνο, ο πραγματικός στόχος επετεύχθη. Η ομάδα του Μίτσελ, που έχει δύο βαθμούς διαφορά από την τρίτη Μπαρτσελόνα, αύξησε τη διαφορά της στους επτά (59 έναντι 52) από την τέταρτη Ατλέτικο Μαδρίτης και στους 10 από την πέμπτη Αθλέτικ Μπιλμπάο με 12 αγωνιστικές να απομένουν, ως εκ τούτου προετοιμάζεται να κουνήσει... σεντόνι, αφού πρόκειται να βγει για πρώτη φορά στην Ιστορία της στο Champions League. 

Η νίκη δεν ήταν εύκολη, αφού σημειώθηκε με δύο γκολ αργά στο ματς, τα οποία, κιόλας, έχουν όνομα: Σάβιο. Η Τζιρόνα ανέπνευσε ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 76', όταν ο Πεπ Τσαβάρια αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Προηγούνταν ήδη 1-0, αλλά η διαφορά ήταν τόσο μικρή που δεν επέτρεπε παιχνίδια. Ο Τσιγκάνκοφ άνοιξε το σκορ στο 52', ωστόσο ήταν τα δύο γκολ του 19χρονου Βραζιλιάνου (που θα πιάσει τρελή τιμή όταν ασχοληθούν μαζί του οι μεγάλοι) στο 90+1' και το 90+6' που έδωσαν διαστάσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Η Ράγιο είναι 14η με 25 βαθμούς, επτά πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη. 

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: Η βραδιά του "Χόγια" στο "Ολίμπικο" 

Ετσιθελικά οδήγησε τη Ρόμα στη νίκη επί της Τορίνο, 3-2, στο φισκαρισμένο "Ολίμπικο" το βράδυ της Δευτέρας, για την 26η αγωνιστική της Serie A, ο Πάουλο Ντιμπάλα, που έκανε χατ τρικ με γκολάσος, ειδικά το δεύτερο που ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο πλασέ. Έφτασε τα 121 γκολ με τη φανέλα των Ρωμαίων και της Γιουβέντους στο πρωτάθλημα. Οι "τζιαλορόσι", που με τον Ντανιέλε ντε Ρόσι στον πάγκο τους διάγουν τον έντιμο βίο μίας ομάδας ενθουσιώδους, έφτασαν τους 44 βαθμούς και δεν έχουν παρατήσει την ιδέα της πρώτης τετράδας, καθώς υπολείπονται τέσσερις πόντους από την τέταρτη Μπολόνια, που αυτήν τη στιγμή βγαίνει στο Champions League, και δύο της πέμπτης Αταλάντα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czf8oqgzqieh)

Η Τορίνο ισοφάρισε σχεδόν αμέσως, στο πρώτο ημίχρονο, την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του "Χόγια" στο 42', με τον Ζαπάτα. Ο Ντιμπάλα έβαλε μια απίθανη πλασεδάρα στο 57' και με διαγώνιο σουτ, έπειτα από πάσα του Ρομέλου Λουκάκου, έκανε το 3-1 στο 69'. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czf90ycfwild)

Η "γκρανάτα", που κρατήθηκε στους 36 βαθμούς, μείωσε στο 89' με αυτογκόλ του Ντιν Χούισε και έδωσε στις καθυστερήσεις αγωνία, αλλά το σκορ δεν άλλαξε. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czf9ma9dk3m1)

Η Ρόμα, που είχε δοκάρι και με τον Κρίστενσεν στο 9', έχει πίσω της, στους 41 βαθμούς, τη Φιορεντίνα, η οποία άφησε τη Λάτσιο στους 40 με το 2-1 υπέρ της στην Τοσκάνη. Οι "βιόλα", μάλιστα, έκαναν ανατροπή σε εννιά λεπτά. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Λουίς Αλμπέρτο στο 45', ο Μάικλ Καγιόντε ισοφάρισε στο 61', το γκολ του Νίκολας Γκονζάλες στο 68' ακυρώθηκε, αλλά αμέσως μετά ο Τζάκομο Μποναβεντούρα έβαλε το γκολ της νίκης. 

"Σφυριά" κοπάνησαν την Μπρέντφορντ 


Ο Ντίνος Μαυροπάνος ήταν βασικός στη νίκη της Γουέστ Χαμ επί της Μπρέντφορντ με σκορ 4-2 για την 26η αγωνιστική της Premier League, αλλά η βραδιά ανήκε στον Τζάροντ Μπόουεν. O 27χρονος Άγγλος επιθετικός έκανε χατ τρικ για να οδηγήσει τα "σφυριά" στη νίκη, τη χαρά της οποίας δεν είχαν γευτεί στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους, μεταξύ αυτών έξι πρωταθλήματος (τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες). Η Γουέστ Χαμ έφτασε τους 39 βαθμούς, όσους έχει και η έβδομη Μπράιτον. Η Μπρέντφορντ έμεινε στους 25, το ενεργητικό της Έβερτον μετά την επιστροφή τεσσαάρων βαθμών, και έχει έναν περισσότερο από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τέσσερις από τη Λούτον, που αυτήν τη στιγμή υποβιβάζεται. 

Ο Μπόουεν σκόραρε στο 5', το 7' και το 63'. Ο Μοπέι μείωσε στο 13' και ο Γουίσα έβαλε το δεύτερο γκολ της Μπρέντφορντ στο 82', αφού ο Έμερσον έβαλε δικλίδα, στο 69', στη νίκη των Λονδρέζων.