Επιστροφή στο UEFA Youth League για την ομάδα Κ19 που έχει ο Ολυμπιακός. Αντιμετωπίζει τη Λανς με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά. Το ματς θα ξεκινήσει στις 15:00 με τηλεοπική κάλυψη από το Cosmote Sport 3.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη κι εκεί θα δώσει βροντερό παρών και ο κόσμος της ομάδας. Κάτι που έκανε και στην προηγούμενη φάση, όπου τα παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου απέκλεισαν την Ίντερ. Η κανονική διάρκεια έληξε 0-0 και οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 6-5 στα πέναλτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyz63zzapmp)

Το μήνυμα που έστειλε ο Συλαϊδόπουλος για το UEFA Youth League

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μπορεί πλέον να έχει πλαισιώσει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας αλλά κρατάει τα ηνία και στην ομάδα Κ19.

Την οποία θέλει να οδηγήσει στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης (εκτός είναι ο τιμωρημένος μέσος Αντώνης Παπακανέλλος), κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ελληνική ομάδα στο UEFA Youth League.

"Θεωρώ ότι η μέχρι τώρα πορεία μας ως Ακαδημία και γενικότερα ως σύλλογος, θα πρέπει να μας γεμίζει με χαρά και περηφάνια, τόσο για τα αποτελέσματα, αλλά πολύ περισσότερο για την εξέλιξη των παιδιών που διαθέτουμε", είπε σε δηλώσεις σχετικά για το παιχνίδι, ο Σωτήρης Συλαίδόπουλος, μεταξύ άλλων και υπογράμμισε: "Το ότι θα αγωνιστούμε ξανά στο Καραϊσκάκης μπροστά στον κόσμο μας, μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο να καταφέρουμε να προκριθούμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του UEFA Youth League και να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στο θεσμό".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyz7m69hlt5)

To 2015 βρέθηκε ξανά ο Ολυμπιακός στην φάση των "16" του UEFA Youth League

Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί άλλη μία φορά στην φάση των «16». Ήταν την σεζόν 2014-15 όταν αγωνίστηκε εκτός έδρας με την Σαχτάρ Ντόνετσκ έχοντας στον πάγκο τον Βασίλη Βούζα.

Η κανονική διάρκεια έληξε 1-1 ενώ στα πέναλτι νίκησαν οι Ουκρανοί με 5-4. Τότε για τον Ολυμπιακό είχαν αγωνιστεί οι: Ηλιάδης, Σάλιακας, Τόλι, Βατουσιάδης, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Μεγαρίτης, Λάτσι, Μανθάτης (76' Ιγνατίδης), Γαρεφαλάκης (62' Καραχάλιος), Βέργος.

Οι επόμενοι αντίπαλοι που θα έχει ο Ολυμπιακός αν πάρει προκρίσεις στο UEFA Youth League


Τώρα οι Πειραιώτες έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουν το βήμα παραπάνω. Στα προημιτελικά, αν προκριθούν θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας το νικητή του ζευγαριού Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Φέγενορντ (Ολλανδία).

Αν πάρει το εισιτήριο και για τα ημιτελικά θα βρεθεί απέναντι με το νικητή του προημιτελικού Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)/Ναντ (Γαλλία)- MŠK Ζίλινα (Σλοβακία)/Κοπεγχάγη (Δανία). Μάλιστα τον ημιτελικό, αν υπάρξουν οι επιθυμητές προκρίσεις θα γίνει εντός έδρας!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyyy669sze09)

Τα αστέρια που έχει ο Ολυμπιακός

Με βάση το ταλέντο που υπάρχει όλα είναι πιθανά αλλά θα γίνουν βήμα, βήμα. Καθώς είναι πολλά τα αστέρια και ανάμεσα σε αυτά είναι ο Χαράλαμπος Κωστούλας. Ο 16χρονος επιθετικός, για τον οποίο ενδιαφέρθηκε μέχρι και η Μπάγερν, έχει πετύχει τρία γκολ συνολικά στο Youth League. Επίσης, έχει μοιράσει δύο ασίστ, με λίγα λόγια έχει συμμετοχή σε πέντε απ' τα 13 γκολ των ερυθρόλευκων.

Στους κορυφαίους και ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο 17χρονος μέσος δεν φημίζεται μόνο για τις δημιουργικές του ικανότητες, αλλά και για την επαφή του με τα δίχτυα, αφού έχει βάλει τέσσερα γκολ.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον Ισίδωρο Κουτσίδη. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός, ύψους 1.93, είναι από τις κολώνες της άμυνας των ερυθρόλευκων. Βρίσκεται σε τέλεια αρμονία στην τριάδα μαζί με τον Πρεκατέ, αλλά και τον Κωνσταντίνο Κωστούλα.