Συναγερμός έχει σημάνει στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ με τον Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ ο οποίος επέστρεψε με σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Νιγηρίας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής με αποτέλεσμα ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός να αναγκαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου λόγω της θλάσης τρίτου βαθμού που υπέστη. Η FIFA έχει σχετικό πρωτόκολλο στο οποίο δίνεται η απάντηση για το αν μπορεί να αποζημιωθεί ο "δικέφαλος του βορρά".

Η αποζημίωση που μπορεί να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Εκόνγκ

Ο Ουίλιαμ Τροστ-Εκονγκ τραυματίστηκε στον αγώνα της εθνικής Νιγηρίας με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, με τα... δυσάρεστα να επιβεβαιώνονται για τον ΠΑΟΚ όταν και στις εξετάσεις που υποβλήθηκε διαπιστώθηκε η αρχική εκτίμηση του τραυματισμού του, ότι έχει δηλαδή υποστεί θλάση τρίτου βαθμού και πως θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργείο το οποίο και θα πραγματοποιήσει στη Φινλανδία από ειδικό γιατρό.

Τα μέσα της Νιγηρίας έδωσαν ιδιαίτερη βάση στον τραυματισμό του Νιγηριανού στόπερ καθώς και στο αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει αποζημίωση για τον λόγο ότι ο τραυματισμός του παίκτη του προήλθε από τις υποχρεώσεις του με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα. Μάλιστα, το φως της δημοσιότητας έφερε και... ποσά τονίζοντας ότι οι Θεσσαλονικείς μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση 20.548 χιλιάδων ευρώ για κάιε μέρα απουσίας που αφορά απουσία

Τι λέει το πρωτόκολλο της FIFA για αυτές τις περιπτώσεις

Αξίζει να τονιστεί ότι υπάρχει σχετικό πρωτόκολλο της FIFA για αυτές τις περιπτώσεις το οποίο και παρέχει ένα είδος προστασίας στις ομάδες που βρίσκονται αντιμέτωπες με τέτοιου είδους καταστάσεις το οποίο και ονομάζεται "πρόγραμμα προστασίας συλλόγων".

Όπως αναφέρει η ίδια η FIFA, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα προστασίας:"Το πρόγραμμα θα παρέχει αποζημίωση, με βάση το σταθερό ετήσιο εισόδημα του παίκτη, για ποδοσφαιρικούς συλλόγου, σε περίπτωση που μείνει εκτός για περισσότερες από 28 συνεχόμενες ημέρες, ως αποτέλεσμα σωματικών βλαβών που προκλήθηκαν από τραυματισμό.

Σημειώνεται ότι στο εκάστοτε ποσό που μπορεί να δοθεί μπορεί να υπάρξει και πρόστιμο αν αποδειχθεί ότι η εθνική ομάδα του παίκτηγνώριζε για τη σοβαρότητα του τραυματισμού και παρ' όλα αυτά τον χρησιμοποιούσε και τον έβαζε να παίζει. Παρ' όλα αυτά, δεν είναι και το πιο εύκολο να αποδείξει κανείς κάτι τέτοιο αφού για να επιβεβαιωθεί η εν λόγω κατηγορία τότε θα πρέπει να υποστηρίζεται από συγκεκριμένα πράγματα.