Η Λέστερ έγινε η δεύτερη ομάδα της Championship μετά την Ίπσουιτς που κλείνει το ραντεβού της στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, αποκλείοντας στην παράταση την Μπόρνμουθ με απίθανο γκολ του Φαταβού στο 105+1'. Οι "Αλεπούδες" φλέρταραν αρκετά με το 0-1 από την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και ειδικότερα στα τελευταία λεπτά ενώ τα "Κεράσια" παραλίγο να βρουν γκολ νίκης στις καθυστερήσεις από... αυτογκόλ του Βέστεργκαρντ όμως δεν τα κατάφεραν και εν τέλει γνώρισαν "πικρό" αποκλεισμό μέσα στην έδρα τους, λίγο μετά από την εξαιρετική τους εμφάνιση στην Premier League κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Νιουκάστλ δυσκολεύτηκε αφάνταστα κόντρα στην Μπλάκμπερν. Το παιχνίδι δεν ήταν σε καμία περίπτωση μονόλογος της ομάδας του Έντι Χάου. Μπορεί οι ευκαιρίες να ήταν πιο "κλασικές" από πλευράς Νιουκάστλ όμως και οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά σε παραπάνω από το ένα γκολ που πέτυχαν με τον Ντουμπράφκα να χρειάζεται να επέμβει αρκετές φορές, όπως αντίστοιχα και ο Πιρς από την πλευρά των γηπεδούχων.

Οι "Καρακάξες" άνοιξαν το σκορ στο 71' με τον Γκόρντον όμως στη συνέχεια δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα καθώς η ψυχωμένη Μπλάκμπερν ισοφάρισε με τον Σμόντικς στο 79' με το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο οι τερματοφύλακες ήταν και πάλι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές με το παιχνίδι να πηγαίνει εν τέλει στα πέναλτι.

Εκεί ο σκόρερ της Μπλάκμπερν έγινε μοιραίος με τον Ντουμπράφκα να αποκρούει το πέναλτι του, μετά το πρώτο εύστοχο του Σερ. Ο Πιρς όμως έπιασε το πέναλτι του Μπαρνς και το παιχνίδι πήγε ξανά στην ισοπαλία αφού το δεύτερο πέναλτι της Μπλάκμπερν ήταν εύστοχο. Γκιμαράες και Σίγκουρντσον σκόραραν στη σειρά τους, όπως αντίστοιχα και οι Άντερσον, Αγιάρι. Ο έτερος σκόρερ της αναμέτρησης, Γκόρντον, ευστόχησε στο πέμπτο πέναλτι, ο Ντουμπράφκα απέκρουσε την τελευταία εκτέλεση των γηπεδούχων (από τον αρχηγό Χάιαμ) και η Νιουκάστλ έστω και... ψυχοβγαλτικά, πήρε την πρόκριση!