Στους "16" βρίσκεται το Κύπελλο Αγγλίας με τις περισσότερες ομάδες της Premier League να δίνουν το παρών. Μοναδικές "απουσίες" από τις παραδοσιακές δυνάμεις του νησιού είναι η Άρσεναλ και η Τότεναμ με τις ομάδες του Λονδίνου να μένουν εκτός διοργάνωσης.

Ο απαιτητικός Γκουαρδιόλα και η θέληση του για το Κύπελλο Αγγλίας

Σε κάθε θεσμό που συμμετέχει στην Αγγλία η Μάντσεστερ Σίτι θεωρείται αυτόματα το φαβορί για την κατάκτηση του. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Κυπέλλου Αγγλίας με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να βρίσκεται στους "16" και να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λούτον σ' ένα παιχνίδι που κρύβει τις δικές του... παγίδες.

Οι "πολίτες" βρίσκονται μία ανάσα από την κορυφή στη Premier League όντας στο -1 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ ενώ έχει κάνει αποφασιστικό βήμα για τα προημιτελικά του Champions League. Ο Ισπανός προπονητής έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν υποτιμάει καμία διοργάνωση, πόσο μάλλον το ιστορικό Κύπελλο Αγγλίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cy8qb4blkoe1)

Στην τελευταία χρονιά του χρονιά ο Κλοπ θέλει και το Κύπελλο Αγγλίας

Από την άλλη η φετινή χρονιά δείχνει πως ανήκει στη Λίβερπουλ, η οποία παρά τα προβλήματα που έχει από την αρχή της σεζόν έχει καταφέρει να βρίσκεται μέσα και στους τέσσερις στόχους της σεζόν. Ο Γιούργκεν Κλοπ ανακοίνωσε πως στο τέλος της σεζόν αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας και θέλει κάθε τίτλο πριν φύγει από το "Άνφιλντ".

Οι "κόκκινοι" πέραν της πρωτιάς στο πρωτάθλημα, πήραν το Carabao Cup κόντρα στην Τσέλσι με γκολ στην παράταση, ενώ προετοιμάζονται και για τους "16" του Europa League. Το "Last Dance" του Γερμανού προπονητή έχει κάνει τους πάντες στο Λίβερπουλ να δίνουν και τη ψυχή τους σε κάθε ματς για να κλείσουν τη σεζόν όσο καλύτερα γίνεται, με την Σαουθάμπτον να είναι το επόμενο εμπόδιο τους στο Κύπελλο Αγγλίας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cyqhvz5pz7ft)

Το "παραμύθι" της Κόβεντρι και οι ομάδες που θέλουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω Κυπέλλου

Στις υπόλοιπες ομάδες που έχουν προκριθεί στους "16", ξεχωρίζουν τα ονόματα των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους δύο συλλόγους να έχουν στο μυαλό τους πως μέσα από το FA Cup θα μπορέσουν να πάρουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη χρονιά. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας δίνει την απευθείας είσοδο για τους ομίλους του Europa League άλλωστε. 

Καμία από τις δύο δεν βρίσκεται σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση τη δεδομένη στιγμή, οπότε το Κύπελλο Αγγλίας θα το διεκδικήσουν μέχρι τέλους. Οι "Κόκκινοι Διάβολοι" αντιμετωπίζουν την Νότιγχαμ Φόρεστ εκτός έδρας, ενώ οι "μπλε" του Λονδίνου αντιμετωπίζουν την Λιντς στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Από εκεί και μετά, το δικό της... παραμύθι ζει η Κόβεντρι, η οποία είναι η μοναδική ομάδα που έχει πανηγυρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης αποκλείοντας με 5-0 την ερασιτεχνική Μέινστοουν και περιμένει τον αντίπαλο της στην επόμενη φάση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czfcdu0l06cp)