Το τελευταίο κεφάλαιο του πολύκροτου ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική της Super League γράφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, με το Διεθνές Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο (το CAS) να εκδίδει την τελεσίδικη απόφασή του και να ανατρέπει τα δεδομένα στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. 

Το CAS δικαίωσε εν μέρει τον Ολυμπιακό στην έφεση που κατάθεσε κατά της ποινής του μηδενισμού και της αφαίρεσης ενός βαθμού που του είχαν επιβάλει τα ελληνικά πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ, καθώς ναι μεν διατήρησε τη νίκη του Παναθηναϊκού στα χαρτιά (θεωρώντας ότι υπήρξε τραυματισμός του Χουάνκαρ από τη ρίψη της κροτίδας, άρα και ότι το παιχνίδι διακόπηκε με υπαιτιότητα των γηπεδούχων), επέστρεψε όμως τον έναν βαθμό του μηδενισμού που είχε αφαιρεθεί από την πειραϊκή ομάδα. 

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη Λωζάννη ούτε για το σκεπτικό της απόφασης και οι δύο ομάδες αναμένουν τα παραλάβουν τον φάκελο από τους νομικούς του CAS. Η απόφαση, πάντως, είναι οριστική και δεν επιδέχεται διαδικασία άλλης έφεσης. 

CAS: Το χρονικό του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που κράτησε 4,5 μήνες

Το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός της 22ης Οκτωβρίου απασχόλησε νομικούς και αξιωματούχους που ενεπλάκησαν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, σε αυτό επί 4,5 μήνες. Πολύ περισσότερους από τα 90 λεπτά που διακόπηκε το ματς.

Η ποινή που επέβαλε το πρωτοβάθμιο όργανο της Super League για την κροτίδα που έπεσε μετά την ισοφάριση του σκορ, 1-1, με το γκολ του Μαντί Καμαρά, ήταν ήττα με σκορ 0-3, μηδενισμός και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τον Ολυμπιακό, μαζί με πρόστιμο. Ο Ολυμπιακός, που αμφισβήτησε την ανικανότητα του Χουάνκαρ να αγωνιστεί, και μάλιστα κατήγγειλε ότι εκείνο το βράδυ, αντί να μεταφερθεί σε ένα νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση με το γήπεδο, μεταφέρθηκε στο "Υγεία", που βρίσκεται στο Μαρούσι, εφεσίβαλε στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ. Απορρίφθηκε η έφεση και η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ προανήγγειλε έφεση στο CAS, κάτι που έκανε. Η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 6 Φεβρουαρίου και το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο πήρε την απόφαση τη δίσεκτη μέρα του έτους.