Tην ουσία της «υπόθεσης Χουάνκαρ» που άλλαξε τους όρους του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου φωτίζει -με κάθε λεπτομέρεια και με ξεκάθαρα στοιχεία- με συνέντευξή του ο επί σειρά ετών επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, Χρήστος Θέος.

Ο Χρήστος Θέος βίωσε εκ των έσω όλα τα συνέβησαν στην περίπτωση του τραυματισμού που είχε επικαλεστεί πως υπέστη ο Χουάνκαρ ύστερα από ρίψη κροτίδας προκειμένου να διακοπεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 8η αγωνιστική της Super League.

Διαβάστε ακόμα: Από την "πίσω" πόρτα στο Ιπποκράτειο ο Χουάνκαρ: "Δεν έχει τίποτα" - Πήρε ο Παναθηναϊκός και τη δεύτερη διάγνωση;


Χρήστος Θέος: Φυσικά μπορούσε να αγωνιστεί ο Χουάνκαρ

Με όσα μετέφερε σε αποκαλυπτική συνέντευξή του ο γνωστός χειρουργός ορθοπεδικός γίνεται κατανοητό πως ο Ισπανός αμυντικός του «τριφυλλιού» ήταν σε θέση να επιστρέψει στο γήπεδο. «Προφανώς», αποκρίθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Θέος στο SPORTDAY ερωτηθείς αν ο παίκτης ήταν σε θέση να παίξει.

«Ένας αθλητής τέτοιου επιπέδου δεν μπορούσε να παίξει επειδή έχει… υπαισθησία στο ένα αυτί; Σε ένα νυχτερινό κέντρο να πάτε, αν το πρωί πάτε για ακοόγραμμα θα έχετε υπαισθησία», συμπλήρωσε.

Ο πρώην γιατρός των «ερυθρόλευκων» χαρακτήρισε ατυχές το γεγονός πως βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, σημειώνοντας πως «όποιος με γνωρίζει, ξέρει πολύ καλά ότι ποτέ δεν το επεδίωξα» και καταγγέλλοντας ότι «κάποιοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα» σε ό,τι είχε να κάνει με το πρόσωπό του.


"Παραβίαση όλων των ιατρικών πρωτοκόλλων"

Επί του συμβάντος ο κ. Θέος επισήμανε πως «ο ίδιος ο γιατρός του αγώνα, ο κ. Γώγος, είπε ύστερα από λίγα λεπτά που είχε σταματήσει ο αγώνας ότι δεν βλέπει κάποιο παθολογικό ή νευρολογικό θέμα και ο ποδοσφαιριστής είναι "ο.κ." να συνεχίσει».

Παρ' όλα αυτά, όπως προσέθεσε ο διακεκριμένος ορθοπεδικός, «δέχτηκε πιέσεις εκβιαστικές από το τηλέφωνο και δεν αποτύπωσε στο χαρτί το "ο.κ." που έλεγε αρχικά. Ο ποδοσφαιριστής ήταν fit to play».
«Η ομάδα του επέμενε να έρθει ασθενοφόρο του "Υγεία" να τον πάρει», ισχυρίστηκε ακόμη ο Χρήστος Θέος, διευκρινίζοντας ακολούθως πως ύστερα απ’ αυτό «άρχισε η παραβίαση όλων των ιατρικών πρωτοκόλλων».

Διαβάστε ακόμα: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι είπε ο γιατρός του ντέρμπι για τον Χουάνκαρ - "Δεν άλλαξα ποτέ γνωμάτευση, ήταν ψέμα"

"Είναι δυνατόν να επικαλούνται κάτι επείγον και να διακομίζεται στο νοσοκομείο δύο ώρες μετά;"

«Πού ακούστηκε να υποστηρίζουν από τη μία ότι ο παίκτης πρέπει να πάει στο νοσοκομείο και από την άλλη να μην πηγαίνουν στα πλησιέστερα νοσοκομεία; Είναι δυνατόν να επικαλούνται κάτι επείγον και να διακομίζεται στο νοσοκομείο δύο ώρες μετά;», αναρωτήθηκε ρητορικά στη συνέντευξή του.


"Ο Ολυμπιακός απώλεσε αδικαιολόγητα τέσσερις βαθμούς"

Κατά τον κ. Θέο, «ο νοσηλευτής που παρέλαβε τον ποδοσφαιριστή μάς είπε και έγραψε στα έγγραφα της εισαγωγής ότι δεν έχει το παραμικρό, στέκεται άνετα, είναι περιπατητικός, δεν έχει κάποιο τραυματισμό. Τα ίδια, δηλαδή ότι δεν υπήρχε κάτι παθολογικό, με ενημέρωσαν και οι εφημερεύοντες ιατροί».

Στο «Υγεία» ο Χουάνκαρ υποβλήθηκε σε ακοόγραμμα, στο οποίο κατά όπως μετέφερε ο πρώην γιατρός του Ολυμπιακού «βρέθηκε με ακουστική οξύτητα στα 80db στο αριστερό του αυτί».

«Ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα εγώ ζήτησα να γίνει αντικειμενική εξέταση με προκλητά δυναμικά. Στο ακοόγραμμα έχουμε υποκειμενικό αποτέλεσμα, αφού απαντά ο ασθενής αν ακούει ή όχι, ενώ στα προκλητά δυναμικά έχουμε μια αντικειμενική εξέταση. Είναι αδύνατον, πάντως, να υπάρχουν τέτοιες διαφορές», εξήγησε κατατοπιστικά ο κ. Θέος.

«Ο Ολυμπιακός απώλεσε αδικαιολόγητα τέσσερις βαθμούς, ο Παναθηναϊκός έλαβε τρεις βαθμούς που δεν πήρε ποτέ στο γήπεδο», τόνισε στο τέλος.