Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ξανά με "χρυσά" γράμματα το όνομα του στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, με τον Έλληνα... Θεό του άλμα εις μήκους να κατακτά για δεύτερη σερί φορά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και να ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 8.22μ. Ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής έδωσε... ρεσιτάλ στις δηλώσεις του όπου και χαρακτήρισε χάλια τον αγώνα του.

Τεντόγλου: "Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον... χειρότερο μου εχθρό"

Μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Μίλτος Τεντόγλου παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ όπου και έκανε την αυτοκριτική του, υποστηρίζοντας πως έκανε έναν χάλια αγώνα και πως δεν θα ευχόταν ούτε στον χειρότερο εχθρό του να γίνει ο τελικός το πρωί. Μάλιστα, τόνισε ότι δεν ευχαριστήθηκε καθόλου τον αγώνα ωστόσο ανέφερε πως βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czj94ss88hzd)

Οι δηλώσεις του Τεντόγλου: "Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο. Πολύ δύσκολο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά. Προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ. Κουνιόμουν συνέχεια, έκανα καλό ζέσταμα.Προσπαθούσα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στα άλματά μου, αλλά δεν έβγαινε η επίδοση με τίποτα. Ήταν χαμηλά οκτάρια, εντάξει. Πολύ κακός αγώνας.

Για το τι δεν του άρεσε, σχολίασε: "Εγώ έχω ξανακερδίσει αυτόν τον αγώνα. Τα άλλα παιδιά εδώ δεν το έχουν ξανακερδίσει. Είναι νέοι αθλητές, είναι πιο πεινασμένοι από μένα. Εγώ πρέπει να βρω μία όρεξη, γιατί το έχω ξανακάνει, τα έχω κερδίσει όλα. Κι είναι δύσκολο να βρεις αυτή την όρεξη πολλές φορές και ειδικά όταν είναι έτσι πρωί. Ένιωθα ότι είμαι σε Πανελλήνιο, σε Βαλκανικό, ήταν πολύ περίεργος αγώνας, δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου εγώ".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czj7oghfl1vd)

Σε ερώτηση για το χρυσό, απάντησε: "Δεν με ένοιαζε το χρυσό μετάλλιο, αλλά θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα αν ο αγώνας ήταν απόγευμα".

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το επίπεδό του, είπε: "Είμαι σε καλό επίπεδο, αυτό σήμερα δεν ήταν αντιπροσωπευτικό. Το καλοκαίρι θα είμαι πιο δυνατός και θα ξεκινήσω και νωρίς σεζόν από την Ντόχα".