Αν πιστεύετε στα... θεόσταλτα σενάρια στο ποδόσφαιρο, τότε η φετινή Premier League μοιάζει σκηνοθετημένη με τέτοιο τρόπο για να βρει τον Γιούργκεν Κλοπ πρωταθλητή στην τελευταία του χρονιά στο "Άνφιλντ". Σε μια αναμέτρηση με τεράστια βαθμολογικά ζητούμενα που έσπασαν καρδιές Νότιγχαμ Φόρεστ και Λίβερπουλ έμοιαζαν εγκλωβισμένες στο 0-0 για 98 λεπτά μέχρι να έρθει ο Ντάργουιν Νούνιες στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων (90+9') και να χαρίσει στους "κόκκινους" ενδεχομένως τη νίκη της σεζόν! 

Με τον Γιούργκεν Κλοπ να καλείται να διαχειριστεί ένα βαρύ πρόγραμμα συνεχόμενων αγώνων με μια δεκάδα βασικών του ποδοσφαιριστών στα πιτς, το αγωνιστικό χάντικαπ που θεωρητικά χωρίζει τις δύο ομάδες (και αποτυπώνεται στη βαθμολογία) δεν φάνηκε καθόλου στο χορτάρι. Όπως δεν είχε φανεί και πέρσι, όταν με κανονική σύνθεση η Λίβερπουλ είχε φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από το Νότιγχαμ. 

Λίβερπουλ με... πειράματα στα χαφ, λόγω τραυματισμών

Όπως συμβαίνει στα παιχνίδια των τελευταίων εβδομάδων, ο Γιούργκεν Κλοπ κλήθηκε να καταφύγει σε... αλχημείες για να συγκροτήσει φυσιολογική ενδεκάδα, καθώς η "λαίλαπα" τραυματισμών που έχει εγκατασταθεί στο Λίβερπουλ από τις αρχές Φεβρουαρίου, δεν λέει να αφήσει σε χλωρό κλαρί τους "κόκκινους". Με Νούνιες και Σομποζλάι να επιστρέφουν στην αποστολή, αλλά να μην είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Γερμανός τεχνικός κατάφυγε σε σχήμα ανάγκης χρησιμοποιώντας τριπλέτα στα χαφ που αποτελούνταν από τον Γκόμεζ (σε ρόλο αμυντικού χαφ), τον ΜακΆλιστερ και τον πιτσιρικά Μπόμπι Κλαρκ. 

Μοιραία οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα παρουσίασαν τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξή τους και ιδιαίτερα στο α' ημίχρονο απείλησαν ελάχιστα την εστία του Σελς (μοναδική άξια αναφοράς φάση εκείνη του 27' όταν ο Μουρίγιο έσωσε βέβαιο γκολ με προβολή αυτοθυσίας στα πόδια του Λουίς Ντίας). 

Ο Οριγκί απειλούσε να "σκοτώσει" τη μεγάλη του αγάπη

Στην αντίπερα όχθη, οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο (που είχε κι αυτός να αντιμετωπίσει προβλήματα τραυματισμών, απλά όχι στο βαθμό που καλείται να το πράξει ο Κλοπ) είχαν κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, ενώ παράλληλα έψαχναν με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Και θα μπορούσαν να το έχουν πετύχει δύο φορές στο πρώτο 45λεπτο με έναν παίκτη που έχει ακούσει το όνομά του να γίνεται για χρόνια τραγούδι στις εξέδρες του "Άνφιλντ". 

O Ντιβόκ Ορίγκι ήταν εκείνος που απείλησε αρχικά την εστία του Κέλεχερ (όταν στο 15' αστόχησε με μακρινό σουτ), ενώ στο 27' "εβγαλε" σε απίθανο τετ α τετ τον Ελάνγκα, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Ιρλανδό αντικαταστάτη του τραυματία Άλισον, επιβεβαιώνοντας μετά τα δύο τελευταία παιχνίδια με Τσέλσι και Σαουθάμπτον ότι βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση.  

Νότιγχαμ - Λίβερπουλ και Νούνιες... at the buzzer!

Με τη Λίβερπουλ να μπαίνει πιο φορτσάτη στο β' ημίχρονο και να βλέπει ξανά παίκτη της Φόρεστ να αποσοβεί βέβαιο γκολ με απίθανη προβολή (στο 52' ο Ομομπαμιντέλε... πήρε την μπουκιά απ' το στόμα του Ρόμπερτσον) ο Κλοπ "έκλεισε" το παιχνίδι με πιο ορθολογικό σχήμα περνώντας στο παιχνίδι Έντο και Νούνιες. Ωστόσο η Φόρεστ ήταν εκείνη που βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, όταν στο 66' ο Ελάνγκα αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Κι αυτή δεν ήταν η μόνη άστοχη προσπάθεια κάποιου ποδοσφαιριστή καθώς μέχρι το 65' οι δύο ομάδες μετρούσαν μόλις από μία (!) προσπάθεια εντός εστίας! 

Ο δείκτης ευστοχίας των δύο ομάδων δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, η Λίβερπουλ έδειξε να μένει  "άσφαιρη" για μόλις δευτερη φορά στη σεζόν (με τον Σελς να σώζει την εστία του με απίθανη επέμβαση σε κεφαλιά του Νούνιες στο 90+5') αλλά ο Ουρουγουανός επιθετικός έμελλε να πει την τελευταία λέξη στο παιχνίδι και να προκαλέσει... ντελίριο στους ταξιδιώτες από το Λίβερπουλ. Αντπιθετα η Φόρεστ έμεινε με το σοκ του τελευταίου δευτερόλεπτου σε μια αναμέτρηση που άξιζα πολλά περισσότερα από τις εντυπώσεις.  

Νότιγχαμ Φόρεστ: Σελς, Γουίλιαμς, Τόφολο, Ομομπαμιντέλε, Μουρίγιο, Γκιμπς Γουάιτ, Χάντσον Οντόι, Ντομίνγκεζ (79' Ντανίλο), Ελάνγκα, Γιέιτς, Οριγκί (65' Αβονίγι).
Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Ρόμπερτσον (60' Έντο), Φαν Ντάικ, Κονατέ, Μπράντλεϊ (84' Τσιμίκας), Γκόμεζ, ΜακΆλιστερ, Κλαρκ (60' Νούνιες), Έλιοτ (76' Σομποζλάι), Ντίας, Γκάκπο (84' Ντανς).