Προμηθέας και Άρης σημείωσαν... άσσο (70-57) και η μάχη της τετράδας στην Basket League παίρνει φωτιά. Οι Πατρινοί ζευγάρωσαν τις νίκες τους απέναντι στους "κίτρινους" έχοντας κερδίσει και μέσα στο "Αλεξάνδρειο" και πλέον φλερτάρουν με την τέταρτη θέση καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία. Κορυφαίοι των γηπεδούχων οι Χέιλ, Κάουαν και Ετσενίκε με τον Άρη να παίρνει βοήθειες μόνο από Τολιόπουλο, Σταρκ και Χάρελ. Η υποδειγματική άμυνα και το εξαιρετικό κλείσιμο του παιχνιδιού χάρισαν τη νίκη στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Καλό ξεκίνημα για τον Προμηθέα, μείωσε ο Άρης πριν το ημίχρονο

Ο Προμηθέας ξεκίνησε καλά το παιχνίδι με τον Χάντερ Χέιλ να μπαίνει ορεξάτος. Τη διαφορά όμως για τους Πατρινούς έκανε η είσοδος του Χάιμε Ετσενίκε με τον Κολομβιανό σέντερ να προσφέρει ουσία και θέαμα και στις δύο άκρες του παρκέ. Ο Άρης από την άλλη ξεκίνησε άστοχα με τη διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου να κλείνει στο +6 (20-14).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjd8ot5opxt)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε τον Τζορτζ Πάπας να μπαίνει "καυτός" από τον πάγκο ανεβάζοντας τη διαφορά για πρώτη φορά άνω του +10 (27-14). Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού έκλεισε το ημίχρονο με 8 πόντους και ήταν από τους καταλυτικότερους παράγοντες του προβαδίσματος των Πατρινών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjdbe4f8e7t)

Ο Άρης κατάφερε στα τελευταία λεπτά με Σταρκ και Τολιόπουλο να μειώσει, με το -8 (37-29) του ημιχρόνου να είναι... κολακευτικό για την ομάδα του Καστρίτη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czje6jo4m61t)

Όταν ο Άρης αντέδρασε, ο Προμηθέας πάτησε ξανά το γκάζι!

Ο Βασίλης Τολιόπουλος που ήταν... ήσυχος στο πρώτο ημίχρονο (για τα φετινά δεδομένα του) ξεκίνησε καλά στην τρίτη περίοδο με τον Άρη να κάνει την προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι μειώνοντας γρήγορα στο -2 (38-36). Οι δύο ομάδες έμειναν για αρκετή ώρα κοντά με τους "κίτρινους" να μειώνουν ξανά στο -3 με τον Χάρελ (44-41), όμως στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου, ο Προμηθέας πάτησε ξανά το γκάζι και ανέβασε τη διαφορά στο +15 (56-41).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjek5kk4q4h)

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η άμυνα της ομάδας του Καστρίτη ήταν υποδειγματική με τον Άρη να ξεκινά με επιμέρους 10-0, να μειώνει στο -5 (56-51) και να δέχεαι το πρώτο του καλάθι στο τέταρτο δεκάλεπο μετά από 5:30' (τρίποντο του Κάουαν). 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czjetadnood5)

Αμέσως μετά ο Τολιόπουλος απάντησε όμως αμέσως δέχθηκε τεχνική ποινή με τον Καστρίτη να γίνεται έξαλλος με τον παίκτη του. Η φάση αυτή αποδείχθηκε η καθοριστικότερη του παιχνιδιού καθώς οι Πατρινοί βρήκαν ξανά μομέντουμ και έφτασαν στη νίκη.

Δείτε ΕΔΩ το Box Score της αναμέτρησης