Η ματσάρα στο "Μεστάγια" ανάμεσα σε Βαλένθια και Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε σε δεύτερη μοίρα καθώς ο πολύ άσχημος τραυματισμός του Ντιακαμπί στο πόδι σε σύγκρουση με τον Τσουαμενί (έπεσε ολόκληρος πάνω στο τεντωμένο πόδι του αμυντικού των "Νυχτερίδων") επισκίασε τα πάντα με τον Γάλλο στόπερ να φεύγει με φορείο αλλά την κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη βάσει της εικόνας. 

Προηγήθηκε με 2-0 η Βαλένθια, ισοφάρισε με Βινίσιους η Ρεάλ

Στα αγωνιστικά, η Βαλένθια δεν θα λέγαμε πως κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο όμως κατάφερε να προηγηθεί με δύο γκολ χάρη στα τέρματα των Ντούρο και Γιάρεμτσουκ. Η ομάδα του Αντσελότι δεν ήταν στα καλά της στο πρώτο 45λεπτο όμως μετά το 60λεπτο επανήλθε στα κλασικά της στάνταρ και έφτασε στην ισοφάριση με δύο γκολ του Βινίσιους.

Ο "Βίνι" μάλιστα πανηγύρισε έξαλλα μπροστά στον κόσμο της Βαλένθια καθώς έχει... προηγούμενα λόγω ρατσιστικών επιθέσεων προς το πρόσωπό του. Τα δύο γκολ και ο πανηγυρισμός με τη σφιγμένη γροθιά ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει. 

Λίγο πριν το φινάλε όμως, σε μια ανύποπτη φάση (όπως συμβαίνει στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις), ο Ντιακαμπί σε μια προσπάθεια να διώξει την μπάλα, είδε τον Τσουαμενί να πέφτει άθελά του προφανώς πάνω στο τεντωμένο του πόδι και πιθανότατα να το σπάει, με τις αντιδράσεις των υπόλοιπων παικτών να φανερώνουν το μέγεθος της ζημιάς καθώς όλοι έπιαναν το κεφάλι τους από το σοκ.

Δε μέτρησε γκολ νίκης της Ρεάλ επειδή ο Μανθάνο... σφύριξε τη λήξη!

Παρ' όλο το σοκ όμως, στις καθυστερήσεις συνέβησαν πράγματα που μπορούσαν να συμβούν σε ολόκληρο παιχνίδι. Αρχικά η Βαλένθια πήρε τα πάνω της, έχασε ευκαιρίες, είδε τον Μανθάνο να της δίνει πέναλτι αλλά να το παίρνει πίσω (σωστά ο VAR τον έστειλε στην οθόνη) όμως τον τελευταίο λόγο είχε η "Βασίλισσα". 

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Μαμαρντασβίλι έδιωξε με τις γροθιές από κόρνερ, και ο Μπραχίμ Ντίαζ γέμισε στην περιοχή παίρνοντας τη "δεύτερη μπάλα" με τον Μπέλιγχαμ να σκοράρει. Την ώρα που η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Ισπανού, όμως, ο Μανθάνο είχε σφυρίξει τη... λήξη της αναμέτρησης! Προφανώς όλοι έπεσαν πάνω στον Ισπανό διαιτητή με το παιχνίδι να λήγει με... κακό χαμό.

Με αυτή την ισοπαλία η διαφορά της πρωτοπόρου της La Liga, Ρεάλ, από τη δεύτερη Χιρόνα πηγαίνει στο +7 με τους Βάσκους να μπορούν με νίκη στην έδρα της Μαγιόρκα να μειώσουν στο -4.