Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ θα βρεθούν στον δρόμο των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για τη φάση των "16" του Europa Conference League, με τις δυο ελληνικές ομάδες να ρίχνουν... ματιές στην αγωνιστική κατάσταση και στα αποτέλεσματα από τα οποία προέρχονται οι αντίπαλοι τους λίγο πριν τις πρώτες μεγάλες "μάχες" της ευρωπαϊκής διοργάνωσης που έχουν οριστεί για την Πέμπτη 7 Μαρτίου.

Από ισοπαλία προέρχεται η Ντινάμο λίγο πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Europa Conference League

Λίγο πριν τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Europa Conference League, η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν πηγαίνει με... αέρα νικήτριας αφού "κόλλησε" στην ισοπαλία (1-1) κόντρα στην Όσιγεκ με 1-1 για την 25η αγωνιστική του κροατικού πρωταθλήματος στο οποίο βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από τις Ριέκα και Χάιντουκ του Μάρκο Λιβάγια.

Μάλιστα, κατάφεραν να σώσουν την... παρτίδα στις καθυστερήσεις αφού ήταν πίσω στο σκορ από το 26ο λεπτό όταν και προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Ντόμαγκο Μπούκβιτς. Η Ντινάμο είχε αρκετές τελικές στο παιχνίδι και ήταν ιδιαίτερα απειλητική ωστόσο το μοναδικό που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 90+4' με τον Σάντρο Κουλένοβιτς ο οποίος αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή καθώς χάρη σε δικό του γκολ έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Η ενδεκάδα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμιάς (81' Νταβιντζάντα), Μπαλτάξα, Ρεβίβο, Πέρετς, Φαν Όφερεμ (76' Κάρτσεβ), Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα (68' Μπίτον), Ζάχαβι (77' Τούργκεμαν), Μίλσον


"Ισοπεδωτική" νίκη για τη Μακάμπι πριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν καταιγιστική κόντρα στη Μακμάμπι Πετάχ Τίκβα την οποία "διέλυσε" με 4-0 στο πλαίσιο τη 24ης αγωνιστικής της  Ligat Ha'al και με το 4-0 έδειξε τις διαθέσεις της πριν από την αναμέτρση με τον Ολυμπιακό στο Europa Conference League. Η αντίπαλος των "ερυθρόλευκων" βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ισοβαθμώντας στους 55 βαθμούς με την πρωτοπόρο Μακάμπι Χάιφα.


Η Μακάμπι κατάφερε να προηγηθεί με δυο γκολ από το πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού.Ο Έραν Ζάχαβι άνοιξε το σκορ με το... καλημέρα στο 9ο λεπτό και έγραψε το 1-0 ενώ στη συνέχεια έδωσε ασίστ στον Ντορ Πέρετς ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 2-0. Ο Μίλσον σκόραρε στο 77ο λεπτό για το 3-0 ενώ το... κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 4-0 έβαλε ο Γκάβριελ Κανιτσόβσκι.

Η ενδεκάδα της Μακάμπι Τελ Αβίβ: Νέβιστιτς, Ριστόβσκι, Μπερνοέρ (81' Κουλένοβιτς), Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Σούτσιτς (58' Αντέμι), Μίσιτς (81' Χαλίλοβιτς), Κανέκο (58' Σπίκιτς), Μπατούρινα, Χότζα (69' Μπρόντιτς), Πέτκοβιτς