Από βαθμολογικής άποψης ουδέν άλλαξε μετά την ισοπαλία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο στους "Ζωσιμάδες", 1-1, για την 26η αγωνιστική της Super League, ωστόσο πρέπει να θεωρείται αποτέλεσμα που ευνοεί και τις δύο ομάδες, την καθεμία με τον τρόπο του. Ο ΠΑΣ παρέμεινε ουραγός, στους 18 βαθμούς, όμως η τέταρτη από το τέλος θέση, που αυτήν τη στιγμή καταλαμβάνει ο Παναιτωλικός, απέχει μόνο δύο, ένα λιγότερο από μία νίκη στα play out. Ο Ατρόμητος, από τη μεριά του, έφτασε τους 28 πόντους και πλέον πρέπει ο Βόλος, που είναι τρίτος από το τέλος, να κάνει τρεις περισσότερες νίκες σε επτά ματς από τους Περιστεριώτες για να υποβιβαστούν. 

ΠΑΣ Γιάννινα-Ατρόμητος: Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, χρειάστηκαν μια στιγμή οι φιλοξενούμενοι

Δεν ήταν ασήμαντο το παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ατρόμητου στους Ζωσιμάδες, παρ' ότι οι δύο ομάδες θα βρεθούν ξανά στο ίδιο γήπεδο στα play out. Ο ΠΑΣ, που ήταν ουραγός της βαθμολογίας της Super League μέχρι το παιχνίδι της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής, ήθελε να πιάσει τους 20 βαθμούς πριν μπει στα play out, ώστε να μπει με περίσσια αυτοπεποίθηση στη διαδικασία κατά την οποία θα διεκδικούσε τις πιθανότητες παραμονής του, παρ' ότι στη συντριπτική πλειονότητα της σεζόν οι Γιαννιώτες έβλεπαν την ομάδα τους τελευταία στο βαθμολογικό πίνακα. 

Ο Ατρόμητος, επιπλέον, μπορεί να μη νιώθει ανασφάλεια στους 27 βαθμούς, αλλά ακόμα και έξι βαθμοί να ήταν η διαφορά του με τον τρίτο από το τέλος, δεν θα μπορούσε να αισθάνεται ήσυχος. Ως εκ τούτου, η ομάδα του Σάσα Ίλιτς, που βρίσκεται σε αυτήν την πλεονεκτική θέση κυρίως εξαιτίας του σερί των 10 παιχνιδιών χωρίς ήττα, έπρεπε να παίξει τουλάχιστον για να μη χάσει. 

Ο ΠΑΣ τελείωσε το παιχνίδι με 19 τελικές προσπάθειες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν οκτώ, έχασε ευκαιρίες κυρίως με τον Ροσέρο, ο οποίος ήταν η πηγή κινδύνων για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο εικοσάλεπτο, και βρήκε το γκολ με τον Ριένστρα, στο 37'. Ο Ατρόμητος ισοφάρισε με τον Ανγκέλσκι, που έβαλε το τρίτο γκολ του στα τελευταία δύο παιχνίδια, ότανπήρε την μπάλα από τον Πέδρο Κόντε, που την έκλεψε στο αμυντικό μισό των γηπεδούχων, και πλάσαρε τον Σούλη. 


ΠΑΣ: Σούλης, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Παντελάκης, Κιάκος, Ριένστρα, Τζίνο, Τούτου, Ροσέρο, Σόρια, Κόντε
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κιβρακίδης, Τσακμάκης, Έρλινγκμαρκ, Αθανασίου, Κούντε, Γκονθάλεθ, Κουέν, Ντιρκς, Ανγκέλσκι, Καμαρά