Ο Εμμανουήλ Καραλής το ξανάκανε, αφού μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου, ανέβηκε στο βάθρο και στο Παγκόσμιο που διεξήχθη από την Παρασκευή 1 έως την Κυριακή 3 Μαρτίου στη Γλασκώβη. 

Ο σπουδαίος επικοντιστής με το λαμπερό χαμόγελο είχε τη μεγάλη στιγμή του όταν πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,85μ., κάτι που τον έβαλε απευθείας σε τροχιά μεταλλίων. Το εξασφάλισε, δε, πριν κάνει την πρώτη προσπάθειά του στα 5,90μ., αφού ο Ομπιένα απέτυχε στην τρίτη προσπάθειά του σε αυτό το ύψος, με τον Καραλή να γίνεται εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον "χάλκινος". 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkdw170uul5)

Εμμανουήλ Καραλής: Ασκήσεις τακτικής


Ο Καραλής μπορούσε να ονειρεύεται για λίγο κάτι περισσότερο από το χαλκό, ειδικά από τη στιγμή που ο Ντουπλάντιτς έπρεπε να περάσει με την τρίτη προσπάθεια τα 5,85μ. Ο Σουηδός, αφού πέρασε αυτό το ύψος, άφησε τα 5,90μ. και μόλις ο Κέντρικς τα πέρασε και ο Καραλής δεν τα κατάφερε στην πρώτη προσπάθειά του, ο Έλληνας άλτης αποφάσισε να... μπλοφάρει και να στείλει το ύψος στα 5,95μ., προκειμένου να διεκδικήσει το πανελλήνιο ρεκόρ, τα 5,91μ. του Κώστα Φιλιππίδη από τις 4 Ιουλίου του 2015 στο Diamond League του Παρισίου, αλλά και να δυσκολέψει τόσο τον Κέντρικς, που πήρε το προβάδισμα με τα 5,90μ., όσο και τον Ντουπλάντις. 

Αρχικά το πείραμα έπιασε, αφού ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 και του 2019 απέτυχε στην πρώτη προσπάθειά του, ενώ δεν τα κατάφερε και ο Σουηδός κυρίαρχος των αιθέρων. 

Ο Καραλής κατέβαλε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια στο πρώτο άλμα του (και δεύτερο συνολικά, αλλά χτύπησε με τα γόνατά του τον πήχη. Ο Κέντρικς, όμως, δεν τα κατάφερε και στη δεύτερη προσπάθειά του. 

Ειρήσθω εν παρόδω, ο Καραλής πέρασε με την τρίτη, μαζί με το πρώτο αποτυχημένο άλμα στα 5,50μ., τα 5,65μ. και με τη δεύτερη τα 5,75μ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkd33rlhao1)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkdgnyqx9ap)

Όλα άλλαξαν, εν τέλει, όταν ο Ντουπλάντις πέρασε με την τρίτη τα 5,95μ. Ο Καραλής δεν τα κατάφερε στην τρίτη προσπάθεια, αν και πλησίασε στην υπέρβαση, και έτσι πήρε το χάλκινο στη Γλασκόβη, το πρώτο του σε παγκόσμιο. Ο Κέντρικς ήταν ο πρώτος που έσπευσε να τον αγκαλιάσει.