Ο Εμμανουήλ Καραλής υπέβαλε σε ψυχολογικά βασανιστήρια τους δύο σπουδαιότερους επικοντιστές της τελευταίας επταετίας μέχρι να υποχωρήσει στην τρίτη θέση του τελικού στο άλμα επί κοντώ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης. Ο σπουδαίος Έλληνας επικοντιστής έβαλε τους Αρμάντ Ντουπλάντις και Σαμ Κέντρικς να πετάξουν με τα δικά του φτερά, παρατείνοντας την αγωνία, όταν έβαλε τον πήχη στα 5,95μ. 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Ο Καραλής και η μελαγχολία του τέλους


Ο Καραλής έκανε εκπληκτικό άλμα στα 5,85μ., ένα εκατοστό κάτω από το ατομικό ρεκόρ του, και δύο φανταστικές προσπάθειες στα 5,95μ., πριν εν τέλει υποχωρήσει και με ένα βλέμμα μελαγχολίας (ίσως επειδή ο αγώνας τελείωσε και όχι απαραιτήτως επειδή δεν νίκησε), αποχαιρετήσει το εκφραστικό κοινό. Ο Καραλής έχει αντιμετωπίσει τα μύρια όσα προβλήματα φέτος, αλλά δεν μασάει και μοιάζει, αυτή η επιτυχία και έστω καθ' υπερβολή, να είναι η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkf4gk1ej9l)

Ο Ντουπλάντις πέρασε τα 5,95μ. και "έγραψε" με αυτό το άλμα την ιστορία του σπουδαίου αγώνα, όμως η Γλασκόβη δεν θα ξεχάσει εύκολα τον Καραλή, ο οποίος συνεχίζει την προσπάθειά του να κάνει το ατομικό ρεκόρ και να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ενδεικτική η αγκαλιά του Κέντρικς στον Έλληνα άλτη, που αναδεικνύει και την εκτίμηση που τυγχάνει στους κύκλους του στίβου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkfq6r8aox5)

Από τη μεριά του, ο τρομερός Ντουπλάντις πέρασε με την τρίτη προσπάθειά του τα 6,05μ., περνώντας για 76η φορά στην καριέρα του το ύψος-ορόσημο στο επί κοντώ Ανδρών. Προσπάθησε τρεις φορές στα 6,24μ., αλλά δεν κατάφερε να κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ. 

Τα μετάλλια του Καραλή στις διεθνείς διοργανώσεις

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου (Γλασκόβη 2024): Χάλκινο
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου (Κωνσταντινούπολη 2023): Ασημένιο
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού Κ23 (Ταλίν 2021): Ασημένιο
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού Κ23 (Γκέβλε 2019): Ασημένιο
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού Κ18 (Τιφλίδα 2018): Χρυσό
Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού Κ18 (Κάλι 2015): Χάλκινο


karalis_glaskovi_4
karalis_glaskovi_3
karalis_glaskovi_2
karalis_glaskovi_1
karalis_glaskovi_12
karalis_glaskovi_11
karalis_glaskovi_10
karalis_glaskovi_9
karalis_glaskovi_8
karalis_glaskovi_7
karalis_glaskovi_6
karalis_glaskovi_5