Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι "χάλκινος" παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο μετά τη διοργάνωση που έκλεισε στη Γλασκώβη τη νύχτα της Κυριακής. Ο σπουδαίος Έλληνας άλτης, που είναι χαρά Θεού, τόνισε ότι κλήθηκε να συμμετάσχει στη διοργάνωση ως επιλαχών. "Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, είχα έρθει εδώ ως επιλαχών, ήθελα να κάνω ένα σίζον μπεστ. Αλλά όποτε φοράω τη φανέλα της Εθνικής, κάτι γίνεται και πάω καλά", είπε αρχικά, για να τονίσει:  "Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή και τον εθνικό μας προπονητή, τον Χρήστο Μελέτογλου, που έχει καταφέρει αυτήν την ομάδα να την κάνει μια οικογένεια. Είναι πραγματικά από τις διοργανώσεις που όλη η ομάδα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkghp2pznsx)

Εμμανουήλ Καραλής: Ο μόνος πιστός και οι επόμενοι στόχοι 

Ο Καραλής, που έκανε δύο φετινά ρεκόρ, αφού πέρασε τα 5,75μ. και τα 5,85μ., αφιέρωσε αυτό το μετάλλιο στη μητέρα του, καθώς, όπως είπε, ήταν η μόνη που πίστεψε σε εκείνον όταν και ο ίδιος δεν πίστευε στον εαυτό του. 

"Δεν πίστευα κι εγώ στον εαυτό μου ερχόμενος εδώ, μόνο η μητέρα μου πίστευε σε εμένα, γι' αυτό και της αφιερώνω αυτό το μετάλλιο. Είχα πολλά τεχνικά λάθη, είχα πολλές δυσκολίες, αλλά εκείνη με πίστευε και όταν μια μητέρα πιστεύει στο γιο της είναι το πιο σημαντικό. Την αγαπώ πολύ", δήλωσε, αιτιολογώντας και την κραυγή που έβγαλε όταν ο Ομπιένα -"είναι φίλος, αλλά..."- δεν τα κατάφερε στα 5,90μ., και μίλησε για τα σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν. 

"Στην αρχή είχα πάρα πολλές τεχνικές δυσκολίες, αλλά κατάφερα με τη συνέπεια που έχουμε εγώ και ο προπονητής μου, ο πατέρας μου, και τη δουλειά στην προπόνηση να το γυρίσουμε. Όταν είμαι χαρούμενος και αγαπάω το αγώνισμα, μπορώ να κάνω υψηλές επιδόσεις", σχολίασε και είπε ότι " έχω δυναμώσει πάρα πολύ από πέρυσι, έχουμε κάνει τρομερή δουλειά με τον προπονητή μου, Χάρη Καραλή, και ελπίζω να πάμε ομαλά μέχρι τους Ολυμπιακούς". 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czkgbe28hmop)

Ο ίδιος επαναλάμβανε ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έχει πετύχει, ενώ είπε πως είναι ώρα ξεκούρασης, αφού επίκειται η σεζόν του ανοιχτού στίβου, με Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες: "Πρέπει να κάτσω με την οικογένειά μου, να ξεκουραστώ, γιατί έχω πάρα πολλούς αγώνες μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς".