Για δύο βιβλικές μορφές του ελληνικού μπάσκετ, τον αείμνηστο Γιάννη Ιωαννίδη και τον Νίκο Γκάλη, οι οποίοι ήταν τα σύμβολα των ραμπελικών ντέρμπι της δεκαετίας του '80 Άρης-ΠΑΟΚ, μίλησε ο Μπάνε Πρέλεβιτς στην ΕΡΤ, ανήμερα της παρουσίασης του βιβλίου του "Η δύναμη της Ήττας" το βράδυ της Δευτέρας, 4 Μαρτίου, στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Μπάνε Πρέλεβιτς: Είχα δύσκολη σχέση με τον Ιωαννίδη

Ο Πρέλεβιτς μίλησε για τον Ιωαννίδη και τη σχέση που δεν ήταν εύκολη όσο ήταν και οι δύο επαγγελματίες, αλλά που ωστόσο όλα διορθώθηκαν όταν αποχώρησαν: "Δεν ήταν εύκολη η σχέση με τον Ιωαννίδη, ήταν δύσκολος σαν προπονητής. Όταν τελειώσαμε την επαγγελματική μας καριέρα, εγώ σαν παίκτης και εκείνος σαν προπονητής, είχαμε κάνει πολλά ταξίδια με τους παλαίμαχους. Κάναμε παρέα και περνούσαμε καλά.

Πάντα κόντρα υπήρχε, στο επίπεδο που επιτρέπεται επαγγελματικά. Αυτές οι συγκρούσεις που υπάρχουν είναι λογικές. Ήταν δύσκολος, ήταν όμως δίκαιος. Είναι κάτι που το εκτιμάς μετά".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czl293rmvn6p)

Μπάνε Πρέλεβιτς: Δεν έπαιξα ξύλο με τον Γκάλη 


Ο Πρέλεβιτς έδωσε και μια υπερβολή στο πόσο γιγαντώθηκε ο περιβόητος καβγάς με τον Νίκο Γκάλη κατά τη διάρκεια των μυθικών τελικών της Α1 μπάσκετ το 1991. Ο πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ είναι "δεν παίξαμε καν ξύλο μεταξύ μας", κάτι που δεν αποδεικνύεται από τα ντοκουμέντα, αλλά προφανώς εννοούσε ότι δεν ήταν ένας καβγάς που έπρεπε να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Είπε μάλιστα ότι υπάρχει τρομερός σεβασμός για τον Γκάλη. 

Αναλυτικά: "Με τον Νίκο Γκάλη ήμασταν αντίπαλοι χρόνια. Υπάρχει τρομερός σεβασμός, όλοι εμείς ακολουθήσαμε τον Νίκο, πρώτα ήρθε εκείνος και μετά όλοι εμείς, οι υπόλοιποι. Έχει τη δική του καθημερινότητα, εγώ τη δική μου, πού και πού βρισκόμαστε κάπου κοινωνικά.

Κακή στιγμή, μία παρεξήγηση. Δεν έπεσε καν ξύλο μεταξύ μας σε εκείνον τον αγώνα, πιο πολύ φάγαμε εμείς ξύλο από τον κόσμο. Ήταν μία παρεξήγηση, ήρθαν και μας μάζεψαν".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czl31ey2nvmx)

"Η δύναμη της Ήττας"

Το βιβλίο του Μπάνε Πρέλεβιτς, "Η δύναμη της Ήττας", παρουσιάστηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου. Στο πάνελ βρέθηκαν η θρυλική Εβίνα Μάλτση, αλλά και ο Νάσος Γαλακτερός, που τέλεσε τόσο αντίπαλος του "ω Μπάνε Μπάνε" όσο και συμπαίκτης. Το "παρών" έδωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αλλά και ο σπουδαίος Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος φάνηκε ευχαριστημένος που είδε τον Πρέλεβιτς. Φυσικά, παρέστησαν και οι κόρες του, Άννα και Τέα


bane_prelevic_parousiasi_8
bane_prelevic_parousiasi_7
bane_prelevic_parousiasi_6
bane_prelevic_parousiasi_5
bane_prelevic_parousiasi_4
bane_prelevic_parousiasi_3
bane_prelevic_parousiasi_2
bane_prelevic_parousiasi_1