Για να αποκλείσεις ολόκληρη "Βασίλισσα" από τον γύρο των "16" του UEFA Champions League, δεν αρκεί απλώς να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Η Λειψία ήταν καλύτερη από την Ρεάλ Μαδρίτης τόσο στην "Red Bull Arena" όσο και στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" όμως το τελικό 1-1 σε συνδυασμό με το 0-1 του πρώτου αγώνα, χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Το γκολ του Βινίσιους στο 65' ήταν εν τέλει αρκετό καθώς το μόνο που κατάφεραν οι "Ταύροι" ήταν να ισοφαρίσουν με τον Όρμπαν στο 68'. Δοκάρι στο 90+2' είχε ο Ντάνι Όλμο για να στείλει το ματς στην παράταση!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czn04b72nsk1)

Κακή στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ, δεν την τιμώρησε η Λειψία με τρεις χαμένες ευκαιρίες του Οπεντά

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι εκμεταλλευόμενη την αύρα του κατάμεστου "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Όμως το σχήμα του Αντσελότι με τους Βινίσους, Μπέλιγχαμ και Βαλβέρδε μπροστά από Τσουαμενί, Κρόος και Καμαβινγκά, δεν είχε παίκτες στην περιοχή. Μόλις μία αξιόλογη τελική κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι με... παραλίγο κεφαλιά του Βίνι. Οι "Μερένχες" κυκλοφορούσαν ανά διαστήματα καλά την μπάλα όμως όποτε εκείνη έφτανε μπροστά, σπάνια υπήρχε παίκτης στην περιοχή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmy2lhacltl)

Από το εικοσάλεπτο και έπειτα η Λειψία ανέβασε ταχύτητες βλέποντας ότι στα μετόπισθεν δεν κινδύνευε σε τόσο μεγάλο βαθμό. Με τους Όλμο και Σίμονς να παίρνουν όλο και περισσότερες μπάλες στα πόδια τους, οι "Ταύροι" απείλησαν με αξιώσεις την εστία του Λούνιν όμως ο Οπεντά δεν βρήκε εστία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmxq9cb32sx)

Ο Βέλγος ήταν ιδιαίτερα κινητικός σχηματίζοντας μια ποιοτική και γρήγορη τριάδα μαζί με Σίμονς και Όλμο, πίσω από τον Μπένζαμιν Σέσκο, ο οποίος κρατούσε το βάθος στην επίθεση παίζοντας κοντά σε Νάτσο και Ρούντιγκερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmym89f3yox)

Όμως και πάλι ο Οπεντά, δεν κατάφερε να βρει εστία στην τρίτη και σημαντικότερη ευκαιρία του, η οποία προήλθε από κόρνερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmy5ah1wr3d)

Το αυστηρό κοινό του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" βλέποντας την παθητική εικόνα της ομάδας του Αντσελότι στο ημίχρονο αντέδρασε αποδοκιμάζοντας μετά το σφύριγμα του ημιχρόνου.

Χτύπησε στην κόντρα η Ρεάλ με Μπέλιγχαμ και Βινίσιους, ισοφάρισε άμεσα η Λειψία με Όρμπαν - Δοκάρι στο 90+2' ο Όλμο για τους "Ταύρους"

Στο δεύτερο μέρος ο Αντσελότι έριξε στο παιχνίδι τον Ροντρίγκο αντί του Καμαβινγκά θέλοντας να αλλάξει την επιθετική εικόνα της ομάδας του. Παρ' όλα αυτά αυτός που έχασε την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους ήταν... πάλι ο Οπεντά με τον Λούνιν να διορθώνει την κάκιστη έξοδό του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmyqom0ui35)

Η φάση όμως που αναμένεται να συζητηθεί ήταν ένα σπρώξιμο εκτός φάσης του εμφανώς νευρικού Βινίσιους πάνω στον Όρμπαν το οποίο τιμωρήθηκε απλώς με κίτρινη κάρτα με τον VAR να μη στέλνει τον Μάσα στην οθόνη (δεν κοίταγε ο Ιταλός διαιτητής όταν συνέβη).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmz3nqxcl2h)

Μετά τη μία ώρα παιχνιδιού Μπέλιγχαμ και Βινίσιους ξεκίνησαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες. Η Λειψία μπορεί να ήλεγχε το παιχνίδι, όμως φάσεις δεν έκανε. Τι χρειαζόταν; Ένα λάθος του Σλάγκερ την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν στο επιθετικό τους τρίτο. Ο Κρόος έκλεψε και ο Μπέλιγχαμ συνεργάστηκε άψογα με τον Βινίσιους ο οποίος νίκησε με άψογο τελείωμα τον Γκουλάτσι για το 1-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmzgpf8yfnl)

Η Λειψία όμως αντέδρασε άψογα. Απείλησε με τη... σέντρα, με τον Ρούντιγκερ να κόβει σουτ του Σίμονς ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο αρχηγός Βίλι Όρμπαν νίκησε τους πάντες στον αέρα και ισοφάρισε άμεσα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmzk5l1vtz5)

Αυτή η γρήγορη ισοφάριση επανέφερε τους φιλοξενούμενους στον έλεγχο του παιχνιδιού. Ώρες ώρες οι "Μερένχες" δυσκολεύονταν να περάσουν τη σέντρα, όμως δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ για την ομάδα του Μάρκο Ρόζε. Αποκορύφωμα όλων ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Ντάνι Όλμο στο 90+2', το οποίο όμως κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Λούνιν, με την πρόκριση να πηγαίνει στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czmztci32n41)