Πόσες φορές θυμάστε τα τελευταία χρόνια τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δέχεται τρία διαδοχικά κοψίματα στο NBA από τον ίδιο παίκτη και μάλιστα… ρούκι; Κι όμως, συνέβη τα ξημερώματα τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Σαν Φρανσίσκο.

Εκεί οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βίωσαν μια… επώδυνη ανώμαλη προσγείωση μετά την “αγωνιστική άνοιξη” που βίωσαν τις τελευταίες εβδομάδες στα χέρια του Ντοκ Ρίβερς.

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς σόκαραν τους Μιλγουόκι Μπακς στο NBA

Τα ”ελάφια” υπέστησαν βαριά ήττα με 125-90 από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με τον ρούκι Τρέις Τζάκσον Ντέιβις να ζει μια βραδιά ονείρου και να κόβει τρεις φορές τον “Greek Freak” σε προσπάθειες του Έλληνα άσου να “πετάξει” προς το καλάθι των γηπεδούχων.

Golden State Warriors vs Milwaukee Bucks Full Game Highlights | March 6, 2024 | FreeDawkins



Ο Ντέιβις αποδείχτηκε ιδιαίτερα κομβικός στην εξέλιξη της αναμέτρησης, καθώς αποδείχτηκε καταλύτης στην αντίδραση των Γουόριορς στα μέσα της τρίτης περιόδου όταν οι Μπακς πλησίασαν σε απόσταση 6 πόντων, προσπαθώντας να αφήσουν πίσω τους ένα καταστροφικό πρώτο ημίχρονο.

Τα πρώτα 24 λεπτά βρήκαν την παρέα του Στεφ Κάρι να έχει ισοπεδώσει τους επίδοξους διεκδικητές του δαχτυλιδιού στο NBA διαλύοντάς τους με το εκκωφαντικό 78-58!

Όταν μείωσαν οι Μπακς οι... Γουόριορς πάτησαν γκάζι

Οι Μπακς προσπάθησαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της νίκης μειώνοντας σε 83-77, πέντε λεπτά πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου, αλλά σε εκείνο το σημείο αφενός τα τρία κοψίματα του Ντέιβις στον Αντετοκούνμπο και αφετέρου η εκνευριστική αστοχία των παικτών του Ρίβερς, έγειραν οριστικά την πλάστιγγα προς την πλευρά των Γουόριορς που δίνουν μάχη επιβίωσης προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στο τουρνουά play inn της Δυτικής Περιφέρειας του NBA.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ολοκλήρωσε το παιχνίδι με χαμηλή “πτήση” για τα δικά του δεδομένα (23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο οι Λίλαρντ, Πόρτις (που σημείωσαν από 20 πόντους έκαστος) είχαν διψήφια παραγωγικότητα από τους Μπακς.

Από τους γηπεδούχους, πλην του κομβικού Τρέις Τζάκσον Ντέιβις, ο Στεφ Κάρι προσέφερε 29 πόντους με 6/10 τρίποντα, ενώ τον ακολούθησε στο σκοράρισμα ο Τζόναθαν Κουμίνγκα με 20.

Το τελικό 123-90 έρχεται να ηχήσει ως… καμπανάκι για το Μιλγουόκι, ενόψει του δύσκολου προγράμματος που τους περιμένει τις επόμενες μέρες, με τα “ελάφια” να αναζητούν πλέον άμεση αντίδραση στο επόμενο παιχνίδι με τους Λος Άντζελες Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Αντίδραση που έβγαλαν άμεσα ο Στεφ Κάρι και οι συμπαίκτες του μετά το διασυρμό τους από τους Σέλτικς, που είχε σοκάρει το NBA πριν λίγες μέρες.