6 Μαρτίου ήταν η μέρα "ορόσημο" για τα νέα μέτρα κατά της βίας της κυβέρνησης αναφορικά με το μείζον ζήτημα των καμερών στα γήπεδα τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν κόσμο μόνο στην περίπτωση που θα δοθεί το πράσινο φως από την αστυνομία. Σήμερα (07/03) θα θα πραγματοποιηθεί έλεγχος στις εγκασταστάσεις του ΔΑΚ Λαμίας ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης της ομάδας της Φθιώτιδας με την ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική των playoffs της Super League.

Η Λαμία κάνει αγώνα... δρόμου για τις κάμερες ενόψει του ματς με την ΑΕΚ στην Super League

Η 1η αγωνιστική των playoffs της Super League βρίσκεται προ των πυλών, με την Λαμία να φιλοξενεί την ΑΕΚ στο ΔΑΚ. Η ομάδα της Φθιώτιδας κάνει αγώνα... δρόμου προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει με επιτυχία τις διαδικασίες με την εγκατάσταση καμερών υψηλής ευκρίνειας ενώ σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες προκειμένου να πληρούνται οι προϋποθέσεις για τις εγκαταστάσεις τότε το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Πάντως, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα.

Προφανώς το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί έπρεπε να περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης των καμερών σ' ένα γήπεδο που εδρεύει μάλιστα σε μια πόλη που τυγχάνει να είναι δήμαρχος ο ιδιοκτήτης της ομάδας,κ.Παπαϊωάννου Πανουργιάς. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το "lamiara.gr", οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς ενώ η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της αντικατάστασης των καμερών υψηλής ευκρίνειας είναι η Group Center Hellas Security (η οποία μάλιστα δημοσίευσε στα social media και βίντεο με την πρόοδο των εργασιών). Το αμέσως αμέσως επόμενο διάστημα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα αντικατασταθούν και τα υπάρχοντα τουρνικέ με νέα, υψίστης ασφαλείας ώστε να διαφυλαχθεί το ΔΑΚ Λαμίας.

Τι προβλέπουν οι κανονισμοί για τις κάμερες

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι νέοι κανονισμοί μετά τις παρεμβάσεις της ΔΕΑΒ, η Αστυνομία θα πραγματοποιεί ελέγχους τρεις μέρες πριν από κάθε αγώνα και μόνο αν έχουν διαπιστωθεί όλα ότι είναι όπως πρέπει να μπορεί το παιχνίδι να γίνεται με παρουσία φιλάθλων. Σε διαφορετική επρίπτωση, η γηπεδούχος ομάδας θα έχει στη διάθεση της μια προθεσμία 12 ωρών προκειμένου να διευθετήσει τυχόν προβλήματα και σε περίπτωση που αυτό δεν μπορέσει να συμβεί τότε θα γίνεται το ματς κεκλεισμένων των θυρών. Τονίζεται ότι αν κατά τη μέρα του αγώνα διαπιστώσει η Αστυνομία ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του συστήματος εποπτείας τότε θα επιβάλλεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών για την επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση.

Σημειώνεται ότι το τρίτο στάδιο κατά της οπαδικής βίας έχει ημερομηνία-σταθμό την 9η Απριλίου.Αφορά στη διαδικασία ταυτοποίησης των κατόχων εισιτηρίων μέσω της εφαρμογής gov.gr Wallet. Ένας κωδικός εισιτηρίου θα συναρτάται με ένα φυσικό πρόσωπο, τουλάχιστον αυτό έγινε αντιληπτό από την εξήγηση που έδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αν δεν γίνεται η ταυτοποίηση, δεν επιτρέπεται η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικές διατάξεις θα υπάρχουν για παιδιά και επισκέπτες από το εξωτερικό.