Ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν απολαυστικός στην αναμέτρηση των Μπόστον Σέλτικς με τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς τα ξημερώματα της Παρασκευής στο NBA, ωστόσο ο απίθανος Νίκολα Γιόκιτς έστειλε ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα σε όλους τους διεκδικητές του στέμματός του σε Ανατολή και Δύση.

Ο Σέρβος σέντερ πέτυχε ένα ακόμη απίθανο triple double κατά τη διάρκεια της σεζόν και με 32 πόντους (11/19 δίποντα, 10/10 βολές), 12 ριμπάουντ, 11 ασίστ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 115-109 αφήνοντας να… πάει στράφι η συγκλονιστική εμφάνιση του Μπράουν.

Nikola Jokic 32 pts 12 rebs 11 asts vs Celtics 23/24 season



Ο χαρισματικός άσος των Μπόστον Σέλτικς τελείωσε την αναμέτρηση με 41 πόντους και 14 ριμπάουντ, αλλά ο Γιόκιτς δεν του επέτρεψε να συνδυάσει μια από τις καλύτερες φετινές του βραδιές στο NBA με τη νίκη των Ντένβερ Νάγκετς.

Jaylen Brown 42 pts 13 rebs 4 asts vs Nuggets 23/24 season

Νέο triple double και από τον Ντόντσιτς στο NBA

Ο Νίκολα Γιόκιτς μπορεί να “καταπίνει” τα triple double σαν… στραγάλια από το ξεκίνημα της σεζόν στο ΝΒΑ, ωστόσο υπάρχει ένας ακόμη Βαλκάνιος που τον ανταγωνίζεται στους ρυθμούς… κατανάλωσης.

Ο Λούκα Ντόντσιτς προσέθεσε άλλη μια προσωπική ραψωδία στο ρεπερτόριό του και με 35 πόντους (με 7/13 τρίποντα), 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ, οδήγησε τους Ντάλας Μάβερικς σε σημαντική νίκη με 114-108 επί των Μαϊάμι Χιτ.

Luka Doncic 35 pts 11 rebs 11 asts vs Heat 23/24 season

Σπουδαία νίκη των Κινγκς στη Δυτική Περιφέρεια του NBA

Με τις ομάδες του NBA να φορτσάρουν στην τελική ευθεία της regular season για να εξασφαλίσουν την απ’ ευθείας πρόκρισή τους στα playoffs αποφεύγοντας την ψυχοφθόρα διαδικασία του play in tournament, νίκες σαν αυτή των Κινγκς επί των Σπερς με 131-129 μοιάζουν πολύτιμες.

Η ομάδα του Σάσα Βεζένκοφ εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Βίκτορ Γουεμπανιάμα και με κορυφαίο τον Σαμπόνις (31 πόντοι, 17 ριμπάουντ) έφτασε στη νίκη-θρίλερ, με αδιανόητη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης και τον Λιθουανό σέντερ να χαρίζει έναν ανέλπιστο θρίαμβο στην ομάδα του. 

Domantas Sabonis gets steal and dunks game winner in insane ending vs Spurs

Σοκ στους Τίμπεργουλβς με Τάουνς

Σπουδαία νίκη πέτυχαν και οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς στην Ιντιάνα επί των Πέισερς με 113-111, αλλά δεν κατάφεραν να τη χαρούν όσο ήθελαν.
Οι διεκδικητές της πρώτης θέσης στη Δυτική Περιφέρεια δέχτηκαν σοκαριστικό πλήγμα, καθώς ο Καρλ Άντονι Τάουνς υπέστη ρίξη μηνίσκου και ο σοβαρός τραυματισμός θα τον κρατήσει εκτός παρκέ για τουλάχιστον ένα μήνα.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα μεγάλο πλήγμα για τους “λύκους”  καθώς η εντυπωσιακή τους φετινή πορεία στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό το δίδυμο των ψηλών Τάουνς-Γκομπέρ. Πλέον ο Άντονι Έντουαρντς θα κληθεί να επαναλάβει τις επόμενες εβδομάδες εκπληκτικές εμφανίσεις σαν αυτή στην Ιντιανάπολις, όπου πέτυχε 44 πόντους! Ακόμη κι αν χρειαστεί να... τρακάρει αρκετές φορές το κεφάλι του με το ταμπλό, όπως συνέβη στο απίθανο κόψιμό του στο φινάλε της αναμέτρησης με τους Πέισερς που χάρισε τη νίκη στη Μινεσότα. 

Anthony Edwards hits head on backboard for most insane game winning block vs Pacers 😱

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο NBA

Πέισερς - Τίμπεργουλβς 111-113
Πίστονς - Νετς 118-112
Μάβερικς - Χιτ 114-108
Σανς - Ράπτορς 120-113
Γουόριορς - Μπουλς 122-125
Νάγκετς - Σέλτικς 115-109
Κινγκς - Σπερς 131-129