Και εκεί που όλα έμοιαζαν να καταλήγουν όπως... στην περσινή τους αναμέτρηση όπου ξεκίνησαν να... εξανεμίζονται οι ελπίδες για τίτλο, ο Κάι Χάβερτς ήρθε να λυτρώσει για μια ακόμη φορά την Άρσεναλ με καρφωτή κεφαλιά στο 86' και να της δώσει προσωρινή θέση στην κορυφή της Premier League, μέχρι τουλάχιστον το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Σίτι (10/3, 17:45).

Ο Νταβίντ Ράγια δεν μπορούσε να παίξει καθώς είναι δανεικός από την Μπρέντφορντ στην Άρσεναλ και έτσι ο Ράμσντεϊλ κλήθηκε να φορέσει ξανά τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα. Ο Άγγλος, λοιπόν, έδειξε με τον πιο τρανταχτό τρόπο τους λόγους για τους οποίους ο Μικέλ Αρτέτα επιλέγει τον... Ισπανό για τη συγκεκριμένη έκδοση των "Κανονιέρηδων". Ο Ράμσντεϊλ έκανε τρελή γκάφα με τα πόδια χαρίζοντας το 1-1 της Μπρέντφορντ αλλά στο δεύτερο ημίχρονο κράτησε την ισοπαλία με τις αποκρούσεις του μέχρι να έρθει ο Γερμανός για να σκοράρει.

Έβαλε μπροστά την Άρσεναλ ο Ράις, η γκάφα του Ράμσντεϊλ οδήγησε στην ισοφάριση της Μπρέντφορντ

Οι "Κανονιέρηδες" είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να είναι βέβαια το ίδιο καταιγιστικοί από πλευράς τελικών προσπαθειών όπως στα προηγούμενα παιχνίδια τους. Παρ' όλα αυτά βρήκαν το γκολ με υπέροχη κεφαλιά του Ντέκλαν Ράις μετά από σέντρα του Μπεν Γουάιτ. 

Το πρώτο ημίχρονο κυλούσε όπως το ήθελε ο Αρτέτα προκειμένου η ομάδα του να πάει απλώς με το 1-0 στα αποδυτήρια καθώς η Μπρέντφορντ δεν μπορούσε να απειλήσει. Όλες κι όλες 72 πάσες συμπλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι ενώ οι γηπεδούχοι... 266!

Παρ' όλα αυτά, ο Άαρον Ράμσντεϊλ έκανε την γκάφα η οποία φανέρωσε στο... 200% τον λόγο για τον οποίο ο Αρτέτα έχει επιλέξει σε αυτή την Άρσεναλ τον Ράγια για βασικό. Μια πάσα προς τα πίσω του Γκάμπριελ έφερε ένα κάκιστο και άκρως καθυστερημένο κοντρόλ του Ράμσντεϊλ ο οποίος όταν έδιωξε είδε τον Γουισά να του βάζει την κόντρα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας για τις "Σφήκες".

Ο Χάβερτς λύτρωσε ξανά την Άρσεναλ με κεφαλιά "κανονιά" για το 2-1

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Η Άρσεναλ είχε την κυριαρχία, η Μπρέντφορντ είχε τους πάντες στην άμυνα. Μια σπουδαία έμπνευση του Τόνεϊ λίγο έλειψε να γίνει το γκολ της σεζόν όμως ο Ράμσντεϊλ έκανε σπουδαία απόκρουση. 

Ο Άγγλος γκολκίπερ στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε και την... άλλη όψη του νομίσματος που λέει ότι είναι ένας απίθανος "shot stopper" πραγματοποιώντας ακόμη μια μυθική επέμβαση σε κεφαλιά του Κόλινς. 

Στο 74' ήρθε και η πρώτη αξιόλογη φάση της Άρσεναλ με τον Ράις να φλερτάρει με απίθανο γκολ αλλά την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Στο 86' όμως ο Κάι Χάβερτς έγινε ξανά ο λυτρωτής του Αρτέτα. Με μια κεφαλιά πραγματική "κανονιά", ο Γερμανός νίκησε τον Φλέκεν και έκανε το 2-1 βάζοντας φωτιά στο "Έμιρεϊτς". Η Μπρέντφορντ δεν απείλησε ποτέ ξανά και κάπως έτσι η Άρσεναλ είναι ξανά στην κορυφή της Premier League.